Diğer Sporlar

Efsaneye veda

11 Haziran 2016 Cumartesi 14:14 - Son Güncelleme 11 Haziran 2016 Cumartesi 11:16

Efsane boksör Muhammed Ali'nin naaşı Cave Hill Mezarlığı'nda toprağa verildi.

74 yaşında ölen Muhammed Ali, Amerika Birleşik Devletleri'nin Louisvelle kentinde toprağa verildi. On binler, Muhammed Ali'nin naaşını taşıyan aracı çiçek yağmuruna tuttu.

On binler Muhammed Ali'yi uğurladı

74 yaşında hayata gözlerini yuman Muhammed Ali, vasiyetine uygun olarak düzenlenen törenlerle son yolculuğuna uğurlandı.

Muhammed Ali'nin naaşını taşıyan araç; Grand Sokağı'ndaki evi, boksu öğrendiği spor salonu, adına kurulan müze ve ismini taşıyan caddenin de yer aldığı güzergâhı takip etti.

Aracın son durağı Cave Hill Mezarlığı'ydı. Sadece aile üyelerinin ve yakınlarının katıldığı törenle Muhammed Ali, burada toprağa verildi.

Definden sonra sevenlerinin katıldığı bir tören daha vardı. Töreni, cenaze namazını kıldıran İmam Zaid Şakir yönetti. Ardından farklı dinlerin temsilcileri konuşma yaptı.

Birçok tanıdık isim de Muhammed Ali'nin ailesini yalnız bırakmadı.

Obama'dan efsaneye özel mesaj

Amerikan Başkanı Barack Obama, cenaze törenine katılamadı ama Muhammed Ali için görüntülü mesaj yayınladı.

"Bu hafta benim için kahraman olan birini kaybettik" diyen Obama, efsane boksörün kendisine hediye ettiği kitap ile eldivenleri gösterdi.

Barack Obama, "Bunu, başkan olduğum günden bu yana hep bu yemek odasında sakladım. Burada Washington'da kozlarımı paylaşmak zorundaydım ve şampiyon gibi bemin de kaybettiğim zamanlar oldu" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Kick boksta dopingle savaş!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz