Diğer Sporlar

Fury kemerlerinden birini kaybetti

09 Aralık 2015 Çarşamba 14:04 - Son Güncelleme 31 Aralık 2015 Perşembe 15:22

Dünya ağır sıklet boks şampiyonu Tyson Fury, IBF kemerini kaybetti.

İngiliz boksör Tyson Fury, kendisine meydan okuyan Ukraynalı Vyacheslav Glazkov'dan önce Wladimir Klitschko ile rövanş karşılaşmasına çıkmayı kabul ettiği için Uluslararası Boks Federasyonu (IBF) kemerini kaybetti.

IBF Başkanı Lindsey Tucker, İngiliz basınına yaptığı açıklamada, Fury'nin kurallara göre Ukraynalı Klitschko ile rövanş karşılaşmasına çıkmadan önce Glazkov ile maç yapması gerektiğini belirterek, "Kendisi Klitschko ile rövanş karşılaşması yapmayı tercih etti. Dolayısıyla ona verilen IBF kemeri geri alınacak" ifadelerini kullandı.

Klitschko ve Fury arasında imzalanan sözleşmede rövanş maçı opsiyonu maddesi bulunuyordu. Her iki boksör de bu maddeyi kullanarak rövanşa çıkmak istediğini açıklamıştı. Gelecek yıl yapılması planlanan müsabakanın yeri ve tarihi ise henüz netleşmedi.

Fury, Almanya'nın Düsseldorf kentinde 28 Kasım Cumartesi günü yapılan dünya ağır sıklet boks şampiyonluğu unvan maçında, 39 yaşındaki Klitschko'yu 12 raundun ardından hakem kararıyla yenmişti. Böylece 27 yaşındaki boksör Fury, Uluslararası Boks Federasyonu (IBF), Uluslararası Boks Organizasyonu (IBO), Dünya Boks Birliği (WBA) ve Dünya Boks Organizasyonu (WBO) kemerlerini kazanmıştı.

Sıradaki Haber
Klitschko, Fury ile rövanş istiyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz