Diğer Sporlar

Futbol ile boks antrenmanı!

04 Mart 2014 Salı 18:30 - Son Güncelleme 04 Mart 2014 Salı 18:36

Avrupa Boks Şampiyonası'na futbol oynayarak hazırlanıyor.

 

Dünya ve Avrupa boks şampiyonu milli boksör Gülsüm Tatar, mayıs ayında Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılacak Büyük Bayanlar Avrupa Boks Şampiyonası'na halı sahada erkeklerle futbol oynayarak hazırlanıyor.

Şampiyonanın hazırlıklarını antrenörü Ayhan Sönmez eşliğinde haftada 6 gün antrenman yaparak sürdüren Tatar, kendisine çeviklik katması için erkeklerle futbol oynamayı tercih ediyor.

Tatar yaptığı açıklamada, mayıs ayında Romanya'nın başkenti Bükreş'te Türkiye'yi Büyük Bayanlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda temsil edeceğini belirterek, çok iyi bir hazırlık süreci geçirdiğini söyledi.

Hazırlıkları kapsamında futbol da oynadığını anlatan Tatar, ''Buradaki amacımız koşuda çabukluk kazanmak. Sürekli boks yaptığımız zaman antrenmanlar sıkıcı olabiliyor. O yüzden sportif oyunlar yapıyoruz. Hem değişiklik oluyor hem de farklı kas gruplarını çalıştırıyoruz'' dedi.

Tatar, antrenmanlarının zevkli geçtiğine değinerek, şunları kaydetti:

''Keyifle oynuyoruz, keyifle antrenmanlarımızı yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki Avrupa şampiyonasında hedefimiz altın madalyayı almak. Kars'ta çalışmalarıma devam ediyorum. Haftanın 6 günü antrenman yapıyorum. Bir gün dinlenme veriyorum. Dinlenmeyi de sauna şeklinde geçiriyoruz. Çalışmalar yorucu ve güzel geçiyor. İnşallah bunların karşılığını alacağız. Halı saha maçını erkeklerle oynuyoruz çünkü erkekler daha hızlı koşuyor. Onların hızına yetişmeye çalışıyorum. Hem beni zorluyor hem de hızıma hız katıyor. O anlamda benim için erkeklerle çalışmak daha iyi. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor.''

- ''Çalışmalarımız sorunsuz devam ediyor"

Tatar'ın antrenörü Ayhan Sönmez de haftanın 3 günü salonda teknik taktik çalışması, 2 günü de halı saha maçı yaptıklarını kaydetti.

Sporcuların bu yolla kondisyon sağladığını ve daha iyi adapte olduklarını anlatan Sönmez, ''Böylece sürekli aynı antrenmanı yapmaktan bıkkınlık duymuyorlar. Daha güzel bir aktivite oluyor. Şampiyonaya hazırlıklarımız bu şekilde devam ediyor'' diye konuştu.

Sönmez, herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını, kondisyon ve çabukluk çalıştıklarına değinerek, ''Halı saha ve spor salonunda yaptığımız çalışmalarla şampiyonanın hazırlıklarını sorunsuz sürdürüyoruz. Burada bize desteklerini esirgemeyen Kars Valisi Eyüp Tepe ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat'a çok teşekkür ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Muhammed Ali için çok büyük iddia!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz