Diğer Sporlar

Gizem Özer turladı

11 Mayıs 2022 Çarşamba 20:58 - Son Güncelleme 11 Mayıs 2022 Çarşamba 21:13  |  Kaynak : AA

Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda milli sporcu Gizem Özer, Moğol rakibi Shinetsetseg Uranbileg'i 5-0 yenerek tur atladı.

Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri'nde düzenlenen şampiyonanın üçüncü gününde 63 kilo ilk tur maçında ringe çıkan Gizem Özer, Moğolistan'dan Shinetsetseg Uranbileg ile karşılaştı.

Müsabakaya iyi başlayan Gizem, ilk 2 raundu 5-0'lık skorlarla üstün kapattı. Etkili performansını sürdüren milli sporcu, son raundu da 4-1 aldı. Genel skorda 5-0'lık üstünlük kuran Gizem Özer, adını son 16 turuna yazdırdı.

Gizem, son 16 turunda 15 Mayıs Pazar günü Yunan boksör Olga Pavlina Papadatou ile mücadele edecek.

Gizem Özer: "İnşallah altın madalya almak nasip olur"

Uranbileg'i 5-0'lık skorla geçen milli boksör, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Çok mutlu ve gururlu olduğunu vurgulayan Gizem, "İnşallah sonraki maçlardan da iyi sonuçlarla ayrılarak evimizde altın madalya almak nasip olur. İlk maçım olduğu için çok heyecanlıydım. Çok şükür kazandım. Darısı diğer maçlara." diye konuştu.

Takımlarda şampiyonluğu hedeflediklerini aktaran Gizem Özer, "Takım olarak hepimiz çok iyiyiz. İnşallah buradan takım halinde şampiyon olarak gitmek nasip olur." ifadelerini kullandı.

Milli takım antrenörlerinden Nedim Baba, milli takım olarak şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını anlatarak, "Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Maçlarda bu çalışmalarımızın sonuçlarını alıyoruz. İnşallah Dünya Şampiyonası'nı çok güzel bir sonuçla bitireceğiz. Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç'e teşekkür ediyorum. Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik ve imkanlarımız çok iyiydi. İnşallah 12 sıklette çok güzel sonuçlar elde edeceğiz." şeklinde görüş belirtti.

Esra Özyol, elendi

Öte yandan 57 kiloda mücadele eden milli sporcu Esra Özyol ise Moğol rakibi Namuun Monkhor'a mağlup olarak elendi.

Şampiyonadaki ilk maçında Faslı Widad Bertal'i yenerek son 32 turuna kalan Esra, bu etapta Moğolistan'dan Namuun Monkhor ile karşılaştı.

Müsabakada istediği performansı gösteremeyen milli sporcu, genel skorda 3-0 mağlup oldu ve organizasyona veda etti.

Sıradaki Haber
Beyza Saraçoğlu son 16'da
Yükleniyor lütfen bekleyiniz