Diğer Sporlar

"İngiltere'de hiçbir önlem yoktu"

18 Mart 2020 Çarşamba 10:39 - Son Güncelleme 18 Mart 2020 Çarşamba 11:06

Türkiye Boks Milli Takımı kafilesi, İngiltere'deki 2020 Tokyo Avrupa Kota Müsabakaları'nın 'koronavirüs' nedeniyle durdurulmasının ardından yurda döndü. Başkan Eyüp Gözgeç, İngiltere'de koronavirüse dair hiçbir önlemin alınmadığını söyledi.

Türkiye Boks Milli Takımı kafilesi, İngiltere'nin başkenti Londra'dan İstanbul'a geldi.

Kafilede yer alan Federasyon Başkanı Eyüp Gözgeç ve sporcular, Türkiye'ye dönüşte önemli açıklamalar yaptı.

Başkan Gözgeç, koronavirüsüne karşı bir tedbiri İngiltere'de görmediklerini söyledi.

Eyüp Gözgeç İngiltere'de koronavirüs önlemlerinin alınmadığını vurgulayan Gözgeç, "Tedbirli hiçbir şey görmedik. Turnuvalar aynı durumdaydı. Otel, salon, yemekhane... Virüsle ilgili bir tedbir görmedik. Ama biz, sporcularımızla birlikte olabildiğince Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı tavsiyelere uymaya çalıştık. Kendimizi korumaya çalıştık. Gerek ellerimizi yıkayarak, gerekse eldivenle, maskeyle, kendi takımımızı bu şekilde korumaya çalıştık." dedi. 

"Çok büyük önlemler alınmadı"

Gözgeç, Sağlık Bakanlığı'nın 14 gün kuralına uyacaklarını da belirtti.

"Bizim şu andaki programımız şu, buradaki arkadaşları kendi evlerine uçakla göndermek. Herkes önce kendi evine uğramadan, üstümüzü başımızı, eşyalarımızı eve sokmadan temizleteceğiz. Maskemizi takacağız, eldivenimizi takacağız, bu önlemlere devam edeceğiz. Mümkün olduğu kadar toplum içerisinde bulunmayacağız. Antrenmana ara vereceğiz 14 gün. 14 gün kuralına sıkıca uyacağız"

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu da, koronavirüs nedeniyle İngiltere'de çok fazla önlem alınmadığını anlattı.

Buse Naz Çakıroğlu, bir süredir bu maçlar için emek verdiklerini söyleyerek, "Ama sağlıktan önemli değil. İngiltere"de çok fazla önlem alınmadı. Türkiye'de alınan önlemler orayla kıyaslanamaz derecede. Sokakta rahat rahat gezebiliyorlar, AVM'ler dolu. Maç yaptığımız salonda dışarıdan insanlar girebiliyor, seyirci yasağı gelmedi. Çok büyük önlemler alınmadı, büyük bir turnuva olmasına rağmen. Ama biz gerekli vitamin takviyelerimizi aldık, gerekli korumalarımızı yaptık. 14 gün kuralına uyacağız." ifadesini kullandı. 

TurnuvadaTokyo 2020'ye vize almayı başaran milli boksör Batuhan Çiftçi ise organizasyonun yapıldığı sürede güzel geçtiğini belirtti.

"Çok iyi hazırlanmıştık. Benim vize maçımdı dün akşamdı, ben vizeyi aldım. Sonra hemen yola çıktık. Maçı bugün olan, yarın olan vardı. Virüsten dolayı erken dönmek zorunda kaldık yurdumuza. İngiltere'ye ilk giderken 40 vaka vardı. Dönerken baktığımda 1400 falan vaka vardı. Normal hayatlarına devam ediyorlar. Çok rahatlar. AVM'ler dolu, spor salonu kalabalıktı. Önlem yoktu. Ülkemize girdiğimizde kendimizi direkt güvende hissediyoruz"

Busenaz Sürmeneli de hiçbir şeyin sağlıktan daha önemli olmadığına dikkat çekti.

"Biz bu turnuvaya 10 gündür hazırlanmıyoruz. 5 aydır hazırlanıyoruz. Tabii her sporcunun hayalidir, herkes olimpiyat hedefliyor. Buradan vizemizi alıp kafamızı daha çok olimpiyata yönlendirmek istiyoruz. Ama dünya şartları ve sağlık sıkıntılarından dolayı ara verildi. Bugün vize maçım oynanacaktı. Hiçbir şey sağlıktan önemli değil. Biz kendi sağlık önlemlerimizi aldık. Ülkeye gelince çıkarttık maskeleri. Elimizi dezenfekte etmekten elimiz çatlıyordu. Takımımıza güveniyorum, 11 maçın 10'unda galibiyet aldık. İnşallah kaldığı yerden devam edecek turnuva, inşallah daha çok vize alacağız "

Kaynak: TRT SPOR

Etiketler : BoksEyüp Gözgeç
Sıradaki Haber
Batuhan Çiftçi Tokyo 2020 vizesi aldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz