Diğer Sporlar

Şampiyon boksör ringlere dönüyor

16 Kasım 2015 Pazartesi 10:57 - Son Güncelleme 16 Kasım 2015 Pazartesi 11:01

Türk boks tarihine adını yazdıran Selçuk Aydın, ringlere geri dönüyor.

Kazandığı Avrupa ve kıtalararası şampiyonluklarla Türk boks tarihine adını yazdıran Selçuk Aydın, ringlere geri dönüyor.

Antrenmanlara İstanbul'da başlayan Selçuk, gelecek ay Almanya'da çıkacağı maçla boksseverlerle tekrar buluşmaya hazırlanıyor.

ABD'nin Los Angeles kentinde geçen sene Ukraynalı rakibiyle karşılaştıktan sonra boksa ara veren Selçuk, ailesinin ve boksseverlerin desteğiyle ringlere geri dönmeye karar verdiğini söyledi.

Hak etmediği bir yenilgi sonrası boksa ara verdiğini belirten Selçuk Aydın, "Yoğunluk ve yorgunluk sonrası gelen yenilgiden sonra biraz ara verdim. Yarım kalan işi tamamlamak ve ülkeme sevinç yaşatmak için tekrar ringlere dönüyorum" dedi.

Günde çift antrenman yaparak hazırlıklarını sürdüren Selçuk, Almanya'daki maça iyi hazırlandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Çalışmalarıma önümüzdeki günlerde Almanya'da devam edeceğim. Sevenlerimin karşısına hızlı bir geri dönüş yapmak istiyorum. Güzel bir galibiyetle seri yakalamak amacındayım. Bu maçı kazanırsam önümüzdeki yılın ilk 4 ayı içinde dünya şampiyonuyla ringe çıkma fırsatım olacak. Benim için önemli bir fırsat."

Selçuk, boksa ara verdiği için sıralamada geri kaldığını dile getirerek, "Dünya şampiyonunun benimle maçı kabul etmesi gerekiyordu. Önümdeki maç benim için dünya şampiyonluğuna giden yolda son engel. Bu fırsatı değerlendirip ülkeme hak ettiği gururu yaşatmak, sevenlerimin benden beklentilerine karşılık verip zirveye çıkmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Dünya Boks Konseyi'nde 2012 yılında ilk sıraya yükseldiğini hatırlatan Selçuk Aydın, şunları kaydetti:

"Bir Türk boksörün neler yapabileceğini göstermek istiyorum. Bin 700 kişi arasında birinci sıraya yükselmiştim. Bir zamanlar Muhammed Ali, Mike Tyson ve Joe Frazier gibi birçok büyük şampiyonun mücadele ettiği arenada ilk sıraya yükselen tek Türk sporcu olmak benim için büyük bir gurur kaynağı."

Sıradaki Haber
Boksta hedef 2016 Rio Olimpiyatları
Yükleniyor lütfen bekleyiniz