Diğer Sporlar

Sinan Şamil Sam'ı kaybettik...

30 Ekim 2015 Cuma 09:16 - Son Güncelleme 30 Ekim 2015 Cuma 10:45

Hastanede tedavi gören eski şampiyon boksör Sinan Şamil Sam, hayata veda etti.

Karaciğer yetmezliği nedeniyle İstanbul'da tedavi gören eski dünya kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil Sam, hayatını kaybetti.

Önceki gün özel bir hastaneden Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi'ne nakledilen ve yoğun bakımda tedavi gören 41 yaşındaki Sam, tüm çabalara rağmen yaşamını yitirdi.

Ailesi ve yakınlarının hastaneye geldiği Sam'ın ölümüyle ilgili açıklamayı kardeşi Alparslan Sam yaptı.

Alpaslan Sam, ağabeyinin 01.30 sularında vefat ettiğini belirterek, "Hepimizin başı sağolsun. Sözün bittiğini yerdeyiz. Çok üzgünüm. Gerek başka hastanedeki gerekse burada Pendik'te doktorlar ellerinden geleni yaptılar ama bu sefer olmadı. Çok üzgünüz" dedi.

Eski milli boksörün cenazesi Ankara'ya gönderildi

Sinan Şamil'in cenazesi, hastane morgundan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü Anadolu 2. Bölge Müdürlüğü Muavinliği'ne getirildi. Burada cenaze işlemleri yapılan Sinan Şamil Sam'ın naaşı, cenaze aracına konularak Ankara'ya doğru yola çıkarıldı.

Cenaze işlemleri sırasında Sinan Şamil'in kardeşi Alpaslan Sam'ın yanı sıra akrabaları, yakınları ve vatandaşlar müdürlüğün önünde bulundu.

Sinan Şamil Sam'ın cenazesi yarın (31 Ekim Cumartesi) öğleyin Kocatepe Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Bu arada, cenaze namazı öncesinde Sinan Şamil Sam için Türkiye Boks Federasyonu tarafından Ankara 19 Mayıs Spor Kompleksi içindeki Şefik Tetik Boks Salonu'nda saat 11.00'de tören düzenlenecek.

"Boğazın boğası" lakabıyla anılıyordu

Sinan Şamil Sam, 1974 yılında Almanya'nın Frankfurt kentinde doğdu. Dokuz kez Türkiye şampiyonluğu kazanan Sam, amatör olarak boks yaparken 1992 dünya gençler şampiyonu, 1993 Avrupa şampiyonu, 1999 amatör dünya boks şampiyonu oldu.

2000 yılında profesyonelliğe geçen Sam, 2002 yılında Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Sam, 2004 yılında dünya kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonluğu unvanını kazandı. "Boğazın boğası" lakabıyla anılan Sinan Şamil Sam, yaptığı 35 müsabakadan 31'ini kazandı. Bu galibiyetlerin 16'sını rakiplerini nakavt ederek aldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da sağlığıyla yakından ilgilendiği Sam, ilk olarak 2010 yılında karaciğer yetmezliği tedavisi gördü. Daha sonra sağlığına kavuşan Sam, ekim ayı başından beri yine aynı şikayetle önce özel bir hastanede, ardından da Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Sıradaki Haber
Sinan Şamil Sam'ın hastanesi değiştirildi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz