Diğer Sporlar

Şipal vizeyi kaptı

09 Temmuz 2016 Cumartesi 12:02 - Son Güncelleme 09 Temmuz 2016 Cumartesi 09:04

75 kiloda 3. olan Önder Şipal, olimpiyat vizesi aldı.

Milli boksör Önder Şipal, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı elde etti.

Türkiye Boks Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Venezuela'nın Vargas kentinde düzenlenen 2016 Rio Olimpiyatları Elemeleri'nde, 75 kiloda mücadele eden Önder Şipal, Alman rakibi Xhek Paskali'yi 3-0 yenerek 3. sırada yer aldı ve böylece olimpiyat vizesinin sahibi oldu.

Önder Şipal, geçen ay numunesinde yasaklı maddeye rastlanan 75 kiloda olimpiyat vizeli Adem Kılıççı'nın yerine Rio'ya götürülecek ve madalya mücadelesi verecek.

Federasyon başkanı Eyüp Gözgeç, organizasyonda 40 ülkeden 79 boksörün yer aldığını belirterek, oyunlar öncesi son kota müsabakası olan elemelere 3 sıklette katıldıklarını kaydetti.

Tüm sıkletlerde yarı finale kadar yükselme başarısı gösterdiklerini belirten Gözgeç, "56 ve 60 kilodaki sporcularımız şanssız bir şekilde kotayı kaçırdı. Önder, baştan sona üstün bir oyun sergiledi ve rakibini 3-0 yenerek, 75 kiloda ilk 3'e girme başarısını gösterdi." ifadelerini kullandı.

Federasyon olarak sporculara ve teknik heyete ellerinden gelen her türlü desteği verdiklerini kaydeden Gözgeç, "Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın, ülkemizin yurt dışında en iyi şekilde temsil edilmesi noktasında kesin talimatı var. Sayın Bakanımızın ve bakanlık teşkilatımızın bizlere her anlamda sonsuz desteği var. Bu kotalarla, o desteği boşa çıkarmamanın onurunu da yaşıyoruz. Brezilya'da sporcularımızın tüm güçlerini ringe yansıtacağına inancım tam." değerlendirmesinde bulundu.

Önder'in kota almasının ayrı bir anlam taşıdığına da dikkati çeken Gözgeç, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Daha önce Onur Şipal, Rio'ya kota almıştı. Şimdi de ağabeyi Önder olimpiyat kotası aldı. Boksta ilk kez ülkemizi bir ağabey-kardeş, aynı olimpiyatlarda beraber temsil edecek. Ülkemizi 2016 Rio Olimpiyatları'nda temsil edecek tüm sporcularımızı bir kez daha tebrik ediyor, hepsine başarı dolu bir olimpiyat diliyorum."

Öte yandan boksta kota müsabakaları tamamlanırken toplamda 6 Türk sporcu olimpiyatlara katılma hakkı kazandı. Türkiye, Rio'da, 52 kiloda Selçuk Eker, 64 kiloda Batuhan Gözgeç, 69 kiloda Onur Şipal, 75 kiloda Önder Şipal, 81 kiloda Mehmet Nadir Ünal ve artı 91 kiloda Ali Eren Demirezen ile temsil edilecek.

Sıradaki Haber
3 Türk sporcu yarı finalde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz