Diğer Sporlar

"Yeri doldurulamayacak bir sporcu kaybettik"

30 Ekim 2015 Cuma 12:55 - Son Güncelleme 30 Ekim 2015 Cuma 12:08

Boks Federasyonu Başkanı Gözgeç, Şamil Sam'ın vefatı sonrası açıklama yaptı.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonu unvanlı Sinan Şamil Sam'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Gözgeç, AA'ya yaptığı açıklamada, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat eden Sinan Şamil'in ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileyerek, "Türk sporuna, boksuna hizmet etmiş, yeri doldurulamayacak bir ağır sıklet sporcusunu kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Eski milli boksörün son 3-4 gününde yanında olduğunu kaydeden Gözgeç, "Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülmüştü. Son gün hastaneden ayrıldıktan sonra Ankara'ya döndüm. Akşam erkek kardeşiyle konuştum, bir önceki güne göre daha iyi olduğunu söyledi ama daha sonra acı haberi aldık" diye konuştu.

"Keşke sağlığına biraz daha dikkat etseydi"

Boks Milli Takımı Antrenörü Esat Çelik, Sinan Şamil'le hem kulüpte hem de milli takımda uzun yıllar birlikte çalıştıklarını dile getirdi.

Sinan Şamil'in amatör boksta Türk Milli Takımı'na en fazla madalya getiren, hizmet eden sporcuların başında geldiğini anlatan Çelik, şöyle devam etti:

"Amerika'da 1999'da dünya şampiyonu olduğunda birlikteydik. Sinan, çok iyi bir insandı. Hayvanları çok severdi. Sporcu arkadaşları içinde geçimsizliği yoktu. Cüssesi iriydi, dövüş sporu yapardı ama çok yufka yürekli, iyi bir insandı. En ufak bir tatsızlığını duymadım, görmedim. Gerçekten örnek bir sporcuydu. Keşke sağlığına biraz daha dikkat etseydi."

Boksun zor bir spor olduğunu anlatan Çelik, "Sinan boksu severek yaptı. Dünya şampiyonluğunda çok mutlu oldu ve hırslandı. Çok çalışkan bir sporcuydu. Boksörler bilir, ringde Allah'la baş başasındır, hatanı kapatacak kimse yoktur. Sinan da bunu bilir, çok çalışırdı" diye konuştu.

"Adam gibi adamdı"

Sinan Şamil'in milli takımda forma giydiği arkadaşlarından İlhan Güler, yıllarca omuz omuza çalıştıklarını anlatarak, "Akdeniz Oyunları'nda beraber şampiyon olduk. Dünya şampiyonu olduğunda yanındayım. Birlikte birçok turnuvada şampiyonluklar yaşadık. Kardeşimi kaybettim" ifadeleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

Sinan Şamil Sam'ın "adam gibi adam" olduğunu ifade eden Güler, "En çok sevdiğim, güvendiğim arkadaşlarımdan, en sağlam kardeşlerimden birisiydi. Türkiye'de kimsenin ulaşamayacağı şampiyonluklar elde etti. Kişilik olarak örnek alınacak birisiydi. Genç sporcular, onun sporcu kişiliğini örnek almalı. Yaptığı sporu hakkıyla yapan nadir kişilerdendi" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sinan Şamil Sam'ı kaybettik...
Yükleniyor lütfen bekleyiniz