Diğer Sporlar

"Bugün değil her gün"

03 Aralık 2015 Perşembe 12:25 - Son Güncelleme 03 Aralık 2015 Perşembe 10:28

"Engelli insanların, sadece bugün değil yılın 365 günü hatırlanmasını istiyoruz"

Farklı engel gruplarındaki sporcular, milli takım formasıyla madalya mücadelesi veriyor.

Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, engelli spor federasyonlarının, son 10 yılda altın çağını yaşadığını söyledi.

Bütün illerde teşkilatlandıklarını ve 350 kulübün bulunduğunu belirten Aydın, "81 ilde 20 bin lisanslı sporcu sayımızla altın çağımızı yaşıyoruz. Özel Sporcular Spor Federasyonu, hiçbir eksiği olmayan, bütün faaliyetlerini eksiksiz yapan bir federasyondur" dedi.

2016 Rio Paralimpik Oyunları hazırlıklarının devam ettiğini anlatan Aydın, atletizm, yüzme ve masa tenisinde kota mücadelesi verdiklerini kaydetti.

Uztürk: "Hepimiz bir engelli adayıyız"

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk ise "Engelli insanların, sadece bugün değil, yılın 365 günü hatırlanmasını istiyoruz" dedi.

Uztürk, "Hepimiz bir engelli adayıyız. Bizim başımıza gelmeyecek diye düşünmemeliyiz. Engellilerin karşılaştıkları zorlukları bilerek, düşünerek hareket edip, onların çektikleri sıkıntıları unutmadan, ileriye bakmamız lazım" diye konuştu.

Engeli nedeniyle evinden çıkmayan bireyleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri vasıtasıyla spora başlamaya davet eden Uztürk, şunları söyledi:

"Hem rehabilitasyon hem de sportif anlamda fayda göreceklerdir. Daha çok sosyalleşme imkanı bulacaklar. 18 branşta büyük bir azimle 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na hazırlanıyoruz. Şimdiye kadar tekerlekli sandalye erkek basketbol takımında 12, okçulukta 3, atıcılıkta 8, atletizm ve halterde birer olmak üzere 28 sporcuyla kota aldık ancak müsabakalar devam ediyor. Yaklaşık 40 kota almayı bekliyoruz."

Engelli branşlarda hala ödüllerin katılımcı ülke sayısına göre belirlendiğini vurgulayan Uztürk, "Paralimpik olmayan branşlarda zaten ödül yok. Olanlarda ise belli sayıda katılımcı yoksa, şampiyon bile olsanız ödül alamıyorsunuz. Bu sporcularımızı olumsuz etkiliyor. Bunun en kısa zamanda düzeleceğini umuyorum" ifadelerini kullandı.

İşitme engellilerde yaklaşık 12 bin lisanslı sporcu

İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir de 17 branşta yaklaşık 12 bin lisanslı sporcuyla faaliyetlerini yürüttüklerini anlattı.

Kihtir, "Göreve geldiğimiz 14 Şubat tarihinden itibaren erkek voleybol ve futbol takımlarımız ile maratonda Önder Karakülah, Avrupa şampiyonluğuna ulaşırken, 4×400 erkek bayrak takımımız Avrupa 3'üncüsü oldu. Ayrıca, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 32 sporcuyla 45 madalya, Avrupa Mücadele Sporları Şampiyonası'nda ise 43 sporcuyla 22 madalya kazandık" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
"Engellerin kalktığı bir dünya"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz