Diğer Sporlar

Buz Hokeyi Kadın Milli Takımı umutlu

29 Mart 2019 Cuma 12:11 - Son Güncelleme 29 Mart 2019 Cuma 12:27

Buz Hokeyi Kadın Milli Takımı, Dünya Şampiyonası için Romanya'ya gitti. Milliler, zorlu müsabakalardan madalya ile dönmeyi hedefliyor.

Buz Hokeyi Kadın Milli Takımı, Romanya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası hazırlıklarını tamamladı. Romanya'ya giden milliler, zorlu müsabakalardan madalya ile dönmeyi hedefliyor.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunun açıklamasına göre Bursa'da hazırlıklarını tamamlayan milli takım, Brasov şehrinde 1-7 Nisan tarihlerinde yapılacak 2. klasman maçlarında B Grubu'nda mücadele edecek.

Milli takımın maç programı şöyle:

1 Nisan Pazartesi: Hırvatistan-Türkiye

2 Nisan Salı: Tayvan-Türkiye

4 Nisan Perşembe: Yeni Zelanda-Türkiye

5 Nisan Cuma: Türkiye-İzlanda

7 Nisan Pazar: Romanya-Türkiye

3 haftalık kamp

3 haftalık kamp sürecince Bursa'nın Kestel ilçesinde bulunan Kestel Olimpik Buz Pateni-Hokey Salonu'nda çalışan milliler, Romanya'daki şampiyonada boy gösterecek. Millilerimiz, zorlu müsabakalardan madalya ile dönmeyi hedefliyor.

Buz Hokeyi Kadın Milli Takımı Başantrenörü Çağrı Karabulut, kamp sürecinin oldukça verimli geçtiğine işaret ederek, "Güzel ve bir o kadar da zorlu bir kamp süreci geçirdik. Bu süreçte sporcularımızı teknik, taktik ve kondisyon olarak oldukça zorladık. Onları zorlu geçecek Dünya Şampiyonası için hazırladık. Biraz yoruldular, yıprandılar ancak inşallah başarılı sonuçlar alacağız ve güzel olacak" dedi.

"4 sezon önce Hong Kong'da düzenlenen Buz Hokeyi Kadınlar Dünya Şampiyonası 2. Division B Grubu'nda birinci olmuştuk ve bu başarının ardından bir üst gruba yükselerek pek çok başarı elde ettik" diyen Başantrenör Karabulut, amaçlarının artık madalya kazanmak olduğunu ve Romanya'da da bunu gerçekleştirmeyi istediklerini söyledi.

"Burada aile olmayı öğreniyoruz"

2011'den beri ay yıldızlı formayı terleten kaptan asistanı Başak Demirkol ise buz hokeyine olan ilgisini "Birkaç kez geldikten sonra bu spora aşık olmamak elde değil" şeklinde tanımladı.

Buz hokeyine 10 yaşında başladığını ve tutku ile bağlandığının altını çizen 25 yaşındaki oyuncu, "Kişinin kendi disiplinini elde edebilmesi açısından spor çok önemli. Buz hokeyi bana hayatımı planlama, özdisiplin gibi çok önemli değerleri kattı. Takım ruhu çok önemli. Aile olmayı öğreniyorsunuz burada, hepimizin bir sürü kız kardeşi var. 10-15 tane kız kardeşiniz var gibi düşünün" diye konuştu.

"Kadınlara çok uygun bir spor"

Geçmişte 'Türkiye'de hokey var mı?' sorularından bugünlere gelindiğinde Türkiye'deki insanların hokeyi öğrendiğini belirten Demirkol, erkek egemen olarak gösterilen branş için "Kadın-erkek açısından çok fazla farkın olacağı bir spor değil. Yalnızca kasa dayalı bir branştan bahsedemeyiz. Koordinasyon, denge, takım oyunları, teknik ve taktik bunlar da en az kas gücü kadar önemli. O yüzden kadınlara çok uygun bir spor. Önce herkes 'Erkek sporu değil mi?' diye başlıyordu, ancak insanlar bu konuda bilinçlenmeye başladı. Zorlukları da yavaş yavaş aşıyoruz, tesisler açıldı, antrenör ve hakem eğitimleri fazlalaştı" ifadelerini kullandı.

"Buz dağının görünmeyen kısmı da var"

25 yaşındaki Seda Demir ise, buz hokeyini 'Benim yaşam tarzım' şeklinde ifade etti. Sadece buzun üzerinde çalışmadıklarını belirten genç oyuncu, "Buz dışında da çok çalışıyoruz, aynı zamanda denge gerektiren bir spor. Çevik, kuvvet ve çabukluk gibi özelliklerin birleşimiyle oluşuyor. O yüzden buz dağının görünmeyen kısmında koşu, kuvvet ve ağırlık antrenmanlarıyla kendimizi hazırlıyoruz. Burada da günde 4-5 saat antrenman yapıyoruz. Elbette yorucu geçiyor ancak güzel de zaman geçiriyoruz. Her zaman unutmadığımız bir şey var ki o da milli takım için buradayız, bu bizi fazlasıyla motive ediyor. Romanya'da da güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Takımımız şu anda çok iyi, hepimiz çok mutluyuz ve bu da bize mutlaka başarı getirecektir" dedi.

"O topun adı ne gibi sorular geliyordu"

Son dönemlerde buz hokeyine yönelik ilginin de arttığını dile getiren Seda Demir, "Buradaki antrenmanlarımızda ortaokul, lise çağındaki çocuklar otobüslerle geliyorlar, bizi izliyorlar ve bizden sonra çıkıp buzda kayıyorlar. Böyle küçük çocukları görünce mutlu oluyoruz çünkü eskiden buz hokeyi dediğimizde çok şaşırıyorlardı. 'Nasıl, ne yapıyorsunuz, bıçak üzerinde mi kayıyorsunuz, o sopalar ne işe yarıyor, o topun adı ne?' gibi sorular geliyordu ama şimdi çocuklar küçük yaştan itibaren bu sporu tanıyor. Bizler de milli takım olarak daha fazla duyulmasını istiyoruz ki daha çok gelişsin, buna ihtiyacımız var. Takım olarak birçok başarılarımız var ancak başarısızlıklarımız kadar konuşulmadı. Bu bizi çok üzen bir nokta, buradan halkımıza da sesleniyorum bizi takip etsinler, maçlarımız internetten canlı yayınlanıyor, onların desteklerine ihtiyacımız var" açıklamalarında bulundu.

"Sonuna kadar savaşacağımızdan herkes emin olsun"

5 yıldır ay yıldızlı formayı terleten Alara Lökbaş ise Türk halkına mesaj vererek "Ay yıldızlı bayrak uğruna Romanya'da sonuna kadar savaşacağımızdan herkes emin olsun" dedi.

Defansta görev aldığını ve buz hokeyinin erkek egemen bir branş olmadığını yineleyen 20 yaşındaki oyuncu, "Kale önündeki boğuşmalar, mücadeleler daha sert oluyor. Bu biraz güç ve kuvvet gerektiriyor. Takım sporu olması çok büyük bir avantaj, bu noktada yanımızdaki arkadaşımıza destek oluyor, hataları kapatıp bütünlük sağlayabiliyoruz. Defans oyuncuları için mücadele gücü oldukça yüksek. Takım arkadaşlarımızın birbirine olan destekleri çok önemli, bu şekilde başarı elde edebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Takımın son çalışmasını takip eden minik sporseverler de milli oyuncular ile tanışma şansı bularak fotoğraf çektirdi.

Kaynak: DHA, AA

Sıradaki Haber
Ramil Guliyev kariyerini olimpiyat altınıyla taçlandırmak istiyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz