Diğer Sporlar

Chelsea akademisinden bir atletizm yıldızına

01 Ekim 2019 Salı 11:33 - Son Güncelleme 01 Ekim 2019 Salı 12:46

2019 Dünya Atletizm Şampiyonası 200 metre finalinde altın madalya için yarışacak Ramil Guliyev'in en büyük rakiplerinden Adam Gemili, yıldız bir atlet olmadan önce Chelsea'de forma giyiyordu.

Büyük Britanya takımının yıldız koşucusu Adam Gemili, 8 yıl Chelsea altyapısında oynadıktan sonra antrenörlerinin yönlendirmesiyle atletizme yöneldi.

Gemili, 7 yaşında Chelsea akademisine katıldı ve 15 yaşında kulüp tarafından serbest bırakıldı. Ancak sadece üç yıl sonra Londra 2012 Olimpiyat Oyunları'nda yarıştı.

Loftus Cheek ve Nathaniel Chalobah ile akademide birlikte oynayan Gemili, genç yaşta en iyi oyuncularla birlikte oynamanın harika olduğunu söylüyor.

Chelsea'den ayrıldıktan sonra Dagenham & Redbridge ile profesyonel sözleşme imzalayan Gemili, tek resmi maçına kiralık olarak gittiği Thurrock'ta çıktı.

Atletizme daha çok ağırlık veren Gemili, Avrupa ve dünya şampiyonlukları kazandı.

Gemili, şimdi bir atletizm yıldızı ve Chelsea akademisinde öğrendiklerinin atlet olarak da kendisine çok faydası olduğunu söylüyor: 

"Chelsea'de bize diyet, beslenme, uyumayı, ders çalışmayı, çok çalışmayı ve iyi bir insan olmayı öğrettiler. Genç yaşta öğrendiklerin kafana kazınıyor ve o sistemden geçmeseydim bugün olduğum atlet olabileceğimi sanmıyorum."

Gemili, 2019 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 100 metrede yarıştı ve 200 metrede finale yükseldi. Ayrıca 4x100 bayrak yarışında dünya şampiyonluğunu korumaya çalışacak.

200 metrede Ramil Guliyev ile koşacak Gemili, altın madalya için yarışacak. 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Kadın boksörler madalya için ringe çıkıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz