Diğer Sporlar

"Cimnastik bütün spor dallarının temeli"

23 Ekim 2013 Çarşamba 10:25 - Son Güncelleme 23 Ekim 2013 Çarşamba 10:27

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen'den açıklamalar...

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Türkiye'de cimnastiğin atletizm ve yüzme ile yükselmesinin diğer branşları da tetikleyeceğini söyledi.

Çelen, cimnastiğin bütün spor dallarının temeli olduğunu belirterek, çocukları küçük yaşlarda cimnastik salonlarına sokarak, oyun formatında spor öğrettiklerini anlattı.

Çocuklara koşmayı, sıçramayı, dengede durmayı, kuvvet kontrolünü, esnekliği, tırmanmayı ve düşme tekniklerini öğrettiklerini dile getiren Çelen, belli bir aşamaya gelen çocukları yetenekleri doğrultusunda spor branşlarına yönlendirdiklerini kaydetti.

"Antrenörlerimiz çocuklarımızda yetenek görüyorsa, diğer branşlara transferini sağlıyoruz" diyen Çelen, "Bu yüzden tüm dünyada olduğu gibi cimnastiğin artık ülkemizde de temel branş olarak algılanması lazım. İstiyoruz ki cimnastik artık ülkemizde konuşulan ve her yerde yapılabilen bir spor olsun" şeklinde konuştu.

Türkiye'de cimnastiğin öneminin kısa sürede anlaşılacağına inandığına dikkati çeken Çelen, şöyle devam etti:

"Cimnastik sporcuları ve salonlarının artması, o ülkenin bir spor ülkesi olduğunu gösterir. Zamanla cimnastik branşından diğer branşlara transfer de çok kolay olacak. Ülkemizde, cimnastiğin atletizm ve yüzme ile yükselişi diğer branşlarımızı da tetikleyecek. Cimnastikçilerimizi salonlara 4 yaşında alıyoruz. Yaklaşık 3 yıl gibi bir eğitimden sonra yani 7 yaşında Türkiye şampiyonalarına seviyeye getiriyoruz. Çocuğunuz illa cimnastikçi olacak diye bir şart yok. Yeteneği olan çocuklarımızı diğer spor branşlarına transfer ediyoruz. Cimnastik, bütün spor dallarının temeli olduğu için çocuklarımızın spora cimnastikle başlaması önemli."

Küçük yaşlarda başlanan spor sayesinde bireylerin kendilerini disipline ettiğini vurgulayan Çelen, "Çocuk, evi ve okulunun yanında üçüncü bir noktayı salonla tamamlıyor. Sosyal bir kişilik kazanıyor. Çok küçük yaşta sıraya geçmeyi öğreniyor. Vücudunu ve kaslarını tanıyor. Müzik kulağı ile ritim eğitimi alıyor. Yavrularımızın kişisel gelişimi için cimnastik branşı çok önemli. Çocukların en az bir veya iki yıl cimnastik yapmasını öneriyorum" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Beşiktaş'ın rakibi belli oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz