Diğer Sporlar

Cimnastikte hedef, olimpiyatlarda madalyalar

27 Temmuz 2015 Pazartesi 12:12 - Son Güncelleme 27 Temmuz 2015 Pazartesi 12:15

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen, iddialı açıklamalar yaptı.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, 2016 Olimpiyatlarına bir bayan bir erkek sporcuyla katılabilmeyi hedeflediklerini belirterek, "2020'deki hedefimiz, kesinlikle madalya. 2020'den sonra mutlaka madalyalara gitmeliyiz, bunun altyapılarını kurduk" dedi.

AA'ya konuşan Suat Çelen, federasyon olarak 3 yıllık başarılı periyot geçirdiklerini, bunu Bakü 2015 Avrupa Oyunları'nda gördüklerini söyledi.

Bakü'de, ilk kez uluslararası organizasyonda 5 finale çıktıklarını, bir bronz aldıklarını anlatan Çelen, "Hedefimiz, olimpiyatlara 2016'da bir bayan bir erkek sporcuyla katılabilmek. 2020'deki hedefimiz, kesinlikle madalya. 2020'den sonra mutlaka madalyalara gitmeliyiz, bunun altyapılarını kurduk" diye konuştu.

Çelen, 2020 ve 2024 Olimpiyatları için yaşı tutan sporcuları topladıklarını dile getirerek, bu sporculara 8-10 yıllık çalışmalarla yatırım yaptıklarını aktardı.

Bakü'de, açık ara birinci olan Rusya'nın, 79 madalyadan 18'ini cimnastik branşından elde ettiğine işaret eden Çelen, cimnastiğin, çok madalya dağıtılması dolayısıyla olimpiyatlarda da önemli olduğuna dikkati çekti.

Suat Çelen, federasyon olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteği ve her ilde cimnastik antrenörlüğünün zorunlu kılınmasıyla çok büyük sıçrama gerçekleştirdiklerini belirterek, cimnastik salonu envanteri oluşturduklarını, yaklaşık 75 ilde irili ufaklı cimnastik salonu oluştuğunu, büyük illerde de salon sayısının artmaya başladığını kaydetti.

Çelen, "Federasyon olarak gelişmelerden mutluyuz, gelecekten umutluyuz. Genç sporcularımız var. Madalya alan sporcularımız, özellikle artistik cimnastikte, 18-20'li yaşlarda. Onlar, arkasından gelen gençlere lokomotif olacaklar" dedi.

"Lokomotif, artistik cimnastik"

Suat Çelen, "artistik"in, cimnastiğin lokomotifi olduğuna değinerek, geçen yıl İzmir'de düzenlenen 33. Dünya Ritmik Cimnastik Şampiyonası ile bu alanda da gelişme sağlandığını dile getirdi.

Genç takımların, ritmik cimnastikte Avrupa'da büyük sıçrama yaptığına dikkati çeken Çelen, şöyle devam etti:

"Bu da demek oluyor ki çocuklarımızı, özellikle büyük yarışmalara götürmek lazım. Oralarda yarışmaları, yabancı ülkelerin üst düzey sporcularıyla kamp yapmaları lazım ki kendilerine güven gelsin. Başarı için sporcularımızın istikrarlı olması, istemesi, çok çalışması lazım. Anne ve baba da çok önemli. Çocuklarını çok küçük yaşta getiriyorlar, Avrupa arenasına getirene kadar bir 10 yıl geçiyor. Çocuklarını cimnastiğe veren ailelere teşekkür ediyorum."

Çelen, cimnastiğin, tüm sporların temeli olduğu için spor federasyonlarına fabrika görevi de üstlendiğini vurgulayarak, "Sadece şampiyon sporcular yetiştirmeyi amaçlamıyoruz. Çocukların sıçraması, dengesi ve kuvvetini geliştireceğiz ki diğer disiplinlere de faydamız olsun. Zamanla cimnastiğin Türkiye'deki değeri, çok daha oturmuş olacak" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Rekortmen atlet gözünü Rio'ya dikti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz