Diğer Sporlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere çağrı

12 Ocak 2021 Salı 12:42 - Son Güncelleme 12 Ocak 2021 Salı 15:37  |  Kaynak : TRT SPOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Geleneksel Sporlar Tesisi açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençleri geleneksel sporlara sahip çıkmaya çağırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da Geleneksel Sporlar Tesisi açılışını yaptı.

Törene; Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan da katıldı.

"Tarihini, medeniyetini bilen, inançlı gençler yetiştirmeden geleceğimize güvenle bakamayız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Evlatlarımızı biniciliğe, okçuluğa, güreşe yönlendirirken aslında onları kendi medeniyet ve kültür miraslarına sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Kendini bilen tarihini bilen medeniyetini bilen inançlı ahlaklı erdemli gençler yetiştirmeden geleceğimize güvenle bakamayız.

Son dönemde tarihimizi ve kültürümüzü anlatan dizilerin ilgi çekmesinin gerisinde milletimizin geçmişini bilme tanıma ve yaşatma heyecanı yatıyor.

İşte bu anlayışla yılların ihmalini giderecek ata sporlarımızı insanımıza tanıtacak özellikle çocuklarımızın tarihlerine sahip çıkmasını sağlayacak her çabaya destek veriyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, amatör futbolcuların sorunlarını dinledi

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Geleneksel Sporlar Gençlik ve Spor Kulübü Tesisi açılışı töreni öncesi kendisiyle konuşmak isteyen amatör sporcularla bir araya geldi.

Erdoğan, pandemiden dolayı maçların 10 aydır oynanmadığını belirterek, "Bunu inceleteyim, bakalım. Kendim 16 sene amatör futbol oynadım. Bir bakalım herhangi bir sıkıntı yoksa önünü açarız." ifadelerini kullandı.

Bu durumun sadece Ankara için mi geçerli olduğunu, diğer yerlerde olup olmadığını soran Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir sporcu, "Biz Türkiye genelinden geldik. Ardahan'dan Edirne... Şu anda bütün futbolcu kardeşlerimiz, size sesimizi duyurmak için dualarla geldik, çok şükür sesimizi duyurduk." diye cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra amatör futbolcularla ilgilenilmesi talimatını verdi.  

Sıradaki Haber
Grekoromen Milli Takımı hedef büyüttü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz