Diğer Sporlar

Doğduğu topraklara dönüyor

03 Nisan 2019 Çarşamba 10:57 - Son Güncelleme 03 Nisan 2019 Çarşamba 14:07

Türkiye'nin en uzun soluklu ve prestijli yarışı, 'Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu' 55. kez start alacak. 'TUR2019' yıllar sonra doğduğu topraklara geri dönecek.

1963 yılında Marmara Turu olarak başlayan ve yıllar içinde büyük bir gelişim gösteren 'Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu', bu yıl 55'nci yaşını kutlayacak.

2008 yılında profesyonellerin de katılacağı düzeye çıkarılan Türkiye Turu, 2017 yılından itibaren dünyanın en iyi 17 etaplı yarışlarından biri oldu.

Dünya Turu takviminde üçüncü kez düzenlenecek yarış, bu sene doğduğu topraklarda koşulacak.

Son yıllarda Türkiye'nin güney ve batı sahillerindeki parkurlarda yapılan mücadele, 1963 yılındaki rotaya yakın bir profile döndü.

Yaklaşık bin kilometrenin katedileceği altı günlük yarışın ilk gününde İstanbul - Tekirdağ etabı geçilecek.

Tekirdağ'da başlayacak ikinci gün, dünya tarihine damga vurmuş topraklarda, Gelibolu Yarımadası'nda Eceabat'ta tamamlanacak.

Doğal güzelliklerin arasındaki Çanakkale - Edremit ve Balıkesir - Bursa etapları sonrasında, turun belki de şampiyonunu belirleyecek zorlu Bursa - Kartepe etabı geçilecek.

Bisikletçiler, yaklaşık bin 300 metre yükseklikte zirve finişiyle beşinci günü bitirecek.

Türkiye Turu'nun altıncı ve son günü, Sakarya - İstanbul arasındaki parkurda geçilecek ve alışık olunduğu gibi Sultan Ahmet Meydanı'nda şampiyon belli olacak.

16-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 55'nci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Turu, dünyada 120'nin üzerinde ülkede yayınlanacak.

Türkiye'nin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin ekranlara taşınacağı keyifli ve zorlu mücadele, TRT SPOR’dan naklen ekranlarda olacak.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyaların peşinde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz