Diğer Sporlar

Doğum yaptıktan 10 ay sonra dünya üçüncüsü oldu

08 Ekim 2016 Cumartesi 14:06 - Son Güncelleme 08 Ekim 2016 Cumartesi 11:08

Milli sporcu Derya Can "Türk kadınının istediği zaman istediği başarıyı elde edebileceğini kanıtladım" dedi.

Akdeniz'de daha önce serbest dalış branşında 2 dünya rekoru kıran milli sporcu Derya Can, ikinci doğumunun ardından yeniden başladığı sporda, önce Türkiye şampiyonu, ardından da dünya üçüncüsü oldu.

Değişken ağırlık ip destekli paletsiz derin dalış ve sabit ağırlık paletsiz ip destekli dalış branşlarında Türkiye'nin yetiştirdiği önemli sporculardan Derya Can, dünya rekorları kırdıktan sonra ikinci çocuğu için spora ara verdi.

Derin isimli ikinci çocuğunun doğumunun üzerinden 3 hafta geçtikten sonra koşmaya başlayan Can, bir ay önce yapılan Türkiye Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıktı. Can, Antalya'nın Kaş ilçesinde gerçekleştirilen 2. Dünya Serbest Dalış Şampiyonası'nda da sabit ağırlıklı mono palet yarışında 4 Ekim'de 78 metreye 2 dakika 2 saniyede dalış yaparak dünya üçüncülüğünü elde etti.

"Sanıyorum, bana uğurlu geliyorlar"

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Sualtı Sporları Kulübü üyesi milli sporcu Can, yaptığı açıklamada, 2002 yılında başladığı serbest dalış sporunda birçok başarı elde ettiğini söyledi. Can, 2014 yılında değişken ağırlık ip destekli paletsiz derin dalış branşında 90 metreye dalıp dünya rekoru kırdığını anımsatarak, daha sonrasında ise Derin adını verdikleri ikinci çocuğunun dünyaya geldiğini ifade etti.

Kızının şu anda 10 aylık olduğunu belirten Can, şöyle konuştu:

"Bir ay önceki Türkiye Şampiyonası'nda, Türkiye rekoru kırarak şampiyon oldum. Sonrasında aynı branşta 78 metreye dalarak dünya üçüncüsü oldum. Çok mutluyum. Doğumdan kısa bir süre sonra derece elde etmek benim için gurur verici. Böyle bir durumda da Türk kadınının istediği zaman istediği başarıyı elde edebileceğini kanıtladım. Bir de 5,5 yaşında bir oğlum var. Oğlumun doğumundan sonra da dünya şampiyonasında güzel dereceler elde etmiştim. Sanıyorum, bana uğurlu geliyorlar."

Can, doğum yapana kadar doktorunun izniyle koştuğunu, doğumdan 3 hafta sonra da koşulara yeniden başladığını ve spora çok ara vermediğini ifade etti.

Hamileliği döneminde 10 kilo aldığını ve bu kiloları doğumdan sonra verdiğini anlatan Can, "Bu tabii ki beslenme ve sporla alakalı. Yeterli besin aldıktan sonra çok fazla kilo alınmıyor. Biraz dikkat etmek gerekiyor. Hamilelik her kadında farklı oluyor. Sporcu ve disiplinli olduğumdan dikkat ettim." diye konuştu.

Sıradaki Haber
BŞB Ankaraspor, Petersburg deplasmanında
Yükleniyor lütfen bekleyiniz