Diğer Sporlar

Doping skandalında ikinci dalga

22 Temmuz 2016 Cuma 18:33 - Son Güncelleme 22 Temmuz 2016 Cuma 15:35

Yeniden incelenen doping testlerinde 45 sporcunun sonuçları pozitif çıktı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), önceki olimpiyat oyunlarına katılan sporcuların doping kullanımına ilişkin yürüttüğü incelemenin ikinci dalgasında, 45 sporcunun test sonuçlarının pozitif çıktığını açıkladı.

IOC'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, 2008'de Pekin'de ve 2012'de Londra'da düzenlenen olimpiyat oyunlarında 45 sporcunun daha dopingli madde kullandığının tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu sporculardan 30'unun Pekin'de, 15'inin Londra'da yarıştığı, 28'inin 2008'deki olimpiyatlarda madalya kazandığı ifade edildi.

Doping testi pozitif çıkan sporcuların Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 5 Ağustos'ta başlayacak 2016 Olimpiyat Oyunları'ndan men edileceği ve incelemelerin devam edeceği de vurgulandı.

Önceki iki olimpiyatta yarışan sporcuların doping numuneleri, yeni bilimsel teknolojik tekniklerden faydalanılarak mayıs ayından bu yana yeniden inceleniyor. İncelemenin ikinci dalgasının ardından söz konusu olimpiyatlarda doping yaptığı tespit edilen sporcuların sayısı ise toplamda 98 oldu.

Sıradaki Haber
Sıcak hava pehlivanları zorluyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz