Diğer Sporlar

Dört ayda milli takıma

20 Nisan 2016 Çarşamba 12:24 - Son Güncelleme 20 Nisan 2016 Çarşamba 09:29

Ferdi olarak cimnastik yapan 5 sporcu, 4 ayda milli formayı giymeyi başardı.

Muratpaşa Belediyespor Kulübü Cimnastik Takımı bünyesinde ferdi olarak yarışan beş sporcu, dört aylık çalışma sonucunda oluşturulan "Top Grup Serisi" takımıyla milli formayı giymeye hak kazandı.

Cimnastik sporuna birçok sporcu yetiştiren ve milli takıma kazandıran Muratpaşa Belediyespor Cimnastik Takımı'nda, bugünlerde farklı bir heyecan yaşanıyor.

Takım antrenörü Zlatka Sıla Tüzken tarafından cimnastikte ferdi olarak yarışan beş sporcudan kurulan "Top Grup Serisi" genç takımı, dört aylık bir çalışmanın ardından Yunanistan'da 23-24 Nisan tarihlerinde yapılacak uluslararası turnuvada Türkiye'ye temsil edecek.

Ferdi sporculardan takım oluşturuldu

Muratpaşa Belediyespor Antrenörü ve Ritmik Cimnastik Milli Takımı Antrenörlerinden Zlatka Sıla Tüzken, AA'ya yaptığı açıklamada, ritmik cimnastikte sporcuların hem bireysel hem de grup halinde yarışabildiklerini söyledi.

Zlatka Sıla Tüzken, Türkiye Cimnastik Federasyonunun top grup serisine daha önem verilmesi ve Türkiye'nin bu branşta da başarılı olmasını istemesi üzerine, bir çalışma yaparak, ferdi sporcuları toplayarak, bir takım oluşturduklarını anlattı.

Serap Tırtır, Cansu Kaplan, Fatma Gül Berber, Arzu Akıncı ve Rus asıllı Taisia Musabekov'dan oluşan takımla 4 aylık bir çalışma yaptıklarını ifade eden Tüzken, federasyonun talebi üzerine 9-10 Nisan tarihlerinde Edirne'de yapılan Ritmik Cimnastik İl Takımları Türkiye Şampiyonasında gösteri yaptıklarını belirtti.

"İnşallah derece de alabiliriz"

Gösterinin beğenilmesi üzerine takımının federasyon tarafından Uluslararası Kalamata Uluslararası Ritmik Cimnastik Turnuvası'nda Türkiye'yi temsil etmek üzere seçildiğini dile getiren Tüzken, şöyle konuştu:

"Türkiye'de genç kategoride şu anda iki takım var, biri Beşiktaş, diğeri bizim takımımız. Çünkü gençler kategorisinde aynı seviyede beş sporcu Türkiye'de zor bulunuyor. Türkiye'de, gençler ve büyükler kategorisinde maalesef sporcu sayısı oldukça az. Pek çok sebepten dolayı bu kategoride sporcu zor bulunuyor. Sporcunun bu seviyeye gelmesi, devam ettirmesi ve başarılı olması kolay bir şey değil."

Yunanistan'daki şampiyonanın kendileri için bir başlangıç olacağını dile getiren Tüzken, iyi bir şekilde yarışmak istediklerini anlattı.

Tüzken, derece alıp alamayacaklarını henüz bilemediklerini vurgulayarak, "Amacımız kompozisyonda hatasız bir şekilde yarışmak. Bakalım inşallah derece de alabiliriz." diye konuştu.

Sıradaki Haber
Olimpiyatlarda rekor kırarak şampiyonluk istiyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz