Diğer Sporlar

Dünya şampiyonası için "çekiç" sallıyor

15 Haziran 2017 Perşembe 13:45 - Son Güncelleme 15 Haziran 2017 Perşembe 13:47

Türkiye Atletizm Federasyonunda çekiç atma branşında mücadele eden milli sporcu Özkan Baltacı, çekicini 47 santimetre daha uzağa atarak İngiltere'de yapılacak olan Dünya Şampiyonası'na katılabilmeyi hedefliyor.

Bolu Karaçayır Mahallesi'ndeki atletizm sahasında kampa giren Özkan Baltacı, günde çift antrenman yaparak 4 saat çalışıyor.

Antrenörler gözetiminde çalışmalarını sürdüren Özkan, çekici hayalleri için metrelerce uzağa fırlatıyor. Baltacı'nın hayallerinin gerçekleşmesi için 75 metre 53 santimetrelik derecesini, 76 metreye çıkarması gerekiyor.

Özkan Baltacı, yaptığı açıklamada, çekiç atma sporuna lisede beden eğitimi öğretmeninin kendisini keşfetmesiyle başladığını belirterek, "O zaman 15 yaşındaydım. Fiziki özelliğim gereği çekice yatkınlığım olduğunu düşündüler. Şu an 23 yaşındayım ve o günden beri bu spor ile uğraşıyorum." diye konuştu.

Hedef dünya şampiyonası

Milli sporcu, çekiç atma sporuna 16 yaş altı erkeklerde 4 kilo ile başlandığını kaydederek, "Yıldızlarda 5 kilo, gençlerde 6 kilo, 23 yaş altı ve büyüklerde ise 7 kilo 260 gram atılıyor. Kış döneminde çalışma saatlerimiz 6 ile 7 saat sarasında oluyor. Yaz aylarında yarışmalar yapıldığı için ise bu süre 4 saat." dedi.

Hedefinin Dünya Büyükler Atletimiz Şampiyonası olduğunu vurgulayan Özkan Baltacı, şöyle devam etti:

"Dünya Şampiyonası için 47 santimetre kaldı. Bu mesafeyi kapatmak için çalışıyorum. Bu hafta iki tane yarışmam var ve bu barajı aşmak istiyorum. İngiltere'de 4-13 Ağustos tarihinde yapılacak olan 16. IAAF Dünya Atletizm Şampiyonası katılmak istiyorum. Sezonda en iyi atışım 75 metre 53 santimerte. Çekici 76 metreyi attığım zaman hem barajı geçmiş olacağım hem de orada bu derece ile final yakalayabilirim. Çekici 47 santimetre daha uzağa atarak hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum."

Müdür Eryıldırım: "Baltacı'dan madalya bekliyoruz"

Kamp müdürü Fatih Eryıldırım da Özkan Baltacı'dan 2020 Olimpiyatları'nda madalya beklediklerini, şu anki hazırlıkların 2020 Olimpiyatları için olduğunu anlatarak, "Özkan Baltacı sezon başında 75,53 attı. Dünya barajı 76 metre ve ona yaklaştı. Bakü'de yapılan yarışmada da bu sporcumuz ikinci oldu. Baltacı'nın hedefi barajı geçerek dünya şampiyonasına katılmak." yorumunu yaptı.

Sıradaki Haber
Bakan Kılıç, Ece Vahapoğlu'nu kabul etti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz