Diğer Sporlar

Dünya Şampiyonası'na rüzgar engeli

02 Eylül 2013 Pazartesi 13:20 - Son Güncelleme 02 Eylül 2013 Pazartesi 15:40

Erzincan'da düzenlenen şampiyonanın ilk gününde, uçuşlar rüzgar nedeniyle yapıla

 

Erzincan'da düzenlenen "Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası"nın ilk gününde, uçuşlar rüzgar nedeniyle iptal edildi.
 
Şampiyonanın açılış töreni, Ekşisu Çakırman mevkisinde yapıldı. Erzincan Belediyesi mehter takımının konserinin ardından Türk Hava Kurumu'na ait paramotorla alanda gösteri uçuşu yapıldı. Atlı okçuluk gösterileri sonrası, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ve Belediye Başkanı Yüksel Çakır, görevliler eşliğinde hedef tahtasına ok attı.
 
Vali Akdemir, yaptığı açıklamada, Erzincan'ın ilk defa Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yaptığını belirterek, şampiyonanın bir hafta süreceğini söyledi.
 
Bu organizasyonla, doğa sporları ve yamaç paraşütüyle uğraşanların ilgisinin Erzincan'a çekileceğini dile getiren Akdemir, "Erzincan, coğrafi özellikleri ve iklimi itibarıyla dünyada ve Türkiye'de doğa sporlarına en uygun yerlerin başında geliyor. Yaylaları, gölleri, dağları, kanyonları, sahip olduğu iklimi, coğrafyası, doğa sporları açısından bulunmaz bir yer" dedi.
 
Belediye Başkanı Çakır ise "Bu organizasyona, tüm doğa sporları ve etkinlikleri ilave ettik. Bu vesileyle yaklaşık 500'e yakın misafirimizle bu organizasyonları gerçekleştiriyoruz. Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nda farklı denemeler yapılacak. Uzun mesafeli uçuşlar yapılarak Erzurum Tekman'a kadar gittikten sonra tekrar bu tarafa dönmek suretiyle mesafeli uçuş denemesiyle bir ilke imza atmak istiyoruz" diye konuştu.
 
Açılış törenine, Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Dünya Yamaç Paraşütü Federasyonu Başkanı Goran Dimitrovski ve vatandaşlar katıldı.
 
Çakırman Tepesi'ndeki uçuşlara rüzgar engeli
 
42 ülkeden 127 sporcunun katıldığı şampiyonanın ilk gününde Keşiş Dağları'nın eteklerindeki 2 bin rakımlı Çakırman Tepesi'ne çıkan sporcular, rüzgar nedeniyle uçuşlarını gerçekleştiremedi.
 
Türkiye'yi 17 sporcunun temsil ettiği şampiyonaya, 12 bayan sporcu katıldı. Şampiyona, 7 Eylül'de sona erecek.
Sıradaki Haber
Milli güreşçi Yeşilyurt, hayatını kaybetti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz