Diğer Sporlar

Ekaterina Atalık'tan bronz madalya

29 Aralık 2019 Pazar 00:12 - Son Güncelleme 29 Aralık 2019 Pazar 00:18

2019 Dünya Hızlı Satranç Şampiyonası'nda kadınlar kategorisinde milli sporcu Ekaterina Atalık bronz madalya kazandı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Atalık'ı tebrik etti.

Türkiye Satranç Federasyonundan yapılan açıklamada, Rusya'da düzenlenen turnuvada Uluslararası Usta (IM) Ekaterina Atalık'ın 9 puan ile bronz madalyanın sahibi olduğu ifade edildi.

Federasyonun açıklamasında Ekaterina Atalık'ın derecesiyle ilgili, "9 puan ile zirveye çıkan IM Atalık, GM Lei ve GM Koneru ile şampiyonluğu paylaştı. Sporcumuz rakiplerine karşı daha iyi sonuçlar elde etse de eşitlik bozma sisteminin azizliğine uğrayarak bronz madalyanın sahibi oldu. Sporcumuzu tebrik ediyor, Yıldırım Şampiyonası'nda başarılar diliyoruz." denildi.

Bakan Kasapoğlu'ndan milli satranççı Ekaterina Atalık'a tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Ekaterina Atalık'ı tebrik etti.

Bakan Kasapoğlu yaptığı yazılı açıklamada, milli sporcuyu kutlayarak şu ifadeleri kullandı:

"Rusya’nın başkenti Moskova'da düzenlenen Dünya Kadınlar Hızlı Satranç Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Ekaterina Atalık’ı kutluyorum. Elde ettiği madalya ile bizleri gururlandıran Ekaterina Atalık'a başarılarının devamını diliyorum. Yarın başlayacak olan Dünya Yıldırım Satranç Şampiyonası’nda mücadele edecek sporcularımıza da​ başarılar diliyorum."

Kaynak: AA

Sıradaki Haber
Milli güreşçi Taha Akgül, ameliyat edildi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz