Diğer Sporlar

Eskrimde gümüş madalya

17 Ekim 2014 Cuma 13:55 - Son Güncelleme 17 Ekim 2014 Cuma 13:57

Milli eskrimci İrem Karamete, bayanlar flörede gümüş madalya kazandı.

Milli eskrimci İrem Karamete, Meksika'da düzenlenen Stallite Turnuvası'nda bayanlar flörede gümüş madalya kazandı.

Eskrim Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre Cancun kentinde 15-16 Ekim tarihlerinde düzenlenen turnuvada Karamete, final karşılaşmasında evsahibi ülkeden Nataly Michel ile mücadele etti. Finalde rakibine elenen milli eskrimci, gümüş madalyanın sahibi oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, milli sporcuyu başarısından dolayı tebrik etti. Bilgin, elde edilen başarıların olimpiyat yolunda son derece önemli olduğunu belirterek, tüm sporculara başarılar diledi.

- Eskrimciler uluslararası arenada

Milli eskrimciler hafta sonu gerçekleştirilecek önemli turnuvalarda Türkiye'yi temsil etmek için yurt dışına gitti.

Eskrimde Dünya Kupası, Gençler Dünya Kupası ve Yıldızlar Avrupa Circuit Turnuvası hafta sonu yapılacak. Türkiye'den flöre ve epe eskrimcileri, bu turnuvalarda madalya mücadelesi verecek.

San Francisco'da düzenlenecek Dünya Kupası karşılaşmalarında erkekler flörede 4 Türk eskrimci rakipleriyle karşı karşıya gelecek. Karşılaşmaların Cancum'da düzenlenecek bayanlar flöre müsabakalarına ise 1 Türk sporcu katılacak. 19 Ekim Pazar günkü karşılaşmalarda erkekler flörede milliler takım halinde yarışacak.

Milliler, Gençler Dünya Kupası'na da katılacak. Kupanın erkekler epe müsabakaları, Yunanistan'ın Selanik kentinde düzenlenecek. Bu müsabakalara Türkiye'den 6 eskrimci katılacak. Bayan epe müsabakaları ise Almanya'nın Laupheim kentinde yapılacak. Müsabakalara Türkiye'den 4 sporcu katılacak.

Yıldız milliler ise Avrupa Circuit Turnuvası'nda yarışacak. Yunanistan'ın Florina kentinde yapılacak ve 12 ülkeden 81 sporcunun katılacağı turnuvada 18 Türk sporcu erkekler epede madalya arayacak.

Sıradaki Haber
Kick Boks'ta madalya yağmuru
Yükleniyor lütfen bekleyiniz