Diğer Sporlar

Eskrimciler mücadeleye başladı

26 Ekim 2013 Cumartesi 13:12 - Son Güncelleme 26 Ekim 2013 Cumartesi 13:19

"Büyükler Türkiye Şampiyonası" Kemer'de yapılıyor.

Türkiye Eskrim Federasyonu tarafından Kemer ilçesinde düzenlenen şampiyonada büyükler kategorisinde erkek ve kadınlarda epe, flöre ve kılıç müsabakaları yapılacak. Erkekler epede 36, kılıçta 17, flörede 32 sporcu katılıyor. Kadınlarda ise epede 29, kılıçta 13, flörede 21 sprcu mücadele ediyor.

Şampiyonada 25 ilden toplam 148 sporcunun katıldığı büyükler kategorisinde ferdi dereceye giren ilk dört sporcuya erkek ve kadınlar olmak üzere madalya verilecek.

Türkiye Eskrim Federasyonu Genel Sekreteri Yılmaz Portakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya toplam 148 sporcunun katıldığını ve bugün erkekler sporcuların mücadele edeceğini söyledi.

Şampiyonanın sezonun önemli müsabakalarından olduğunu belirten Portakal, "Sporcuların alacağı puanlar, Türkiye klasmanlarına eklenecek. Türkiye klasmanlarında da puanlarını yükseltmeleri için önemli bir müsabaka" dedi.

Sporcuların Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda alacağı puanların yurt dışındaki mücadelelerini de etkileyeceğini ifade eden Portakal, "Yurt dışına gidecek olan sporcuların klasman derecelerini belirleyecek. Bu yüzden 2013 faaliyet programı da çok önemli. Sporcuların burada alacağı puanlar milli takıma da seçilmek için önemli bir adım" diye konuştu.

Şampiyona yarın kadın sporcuların müsabakalarıyla sona erecek.

Sıradaki Haber
Tekvando'da 2.gün
Yükleniyor lütfen bekleyiniz