Diğer Sporlar

Federasyonlarda "seçim" heyecanı

13 Şubat 2015 Cuma 11:16 - Son Güncelleme 13 Şubat 2015 Cuma 11:17

Güreş, eskrim ve hokey federasyonlarında seçim var.

Spor camiasında milletvekili aday adayı olabilmek için yapılan istifalar nedeniyle güreş, eskrim ve hokey federasyonunda olağanüstü genel kurul süreci başladı.

25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesinde birçok kurumda aday adaylığı için istifalar yaşandı. Spor dünyasında da bazı isimler bu süreçte istifa yolunu seçti.

İstifa edenler arasında üç federasyon başkanının yanı sıra spor camiasında görev alan bürokratlar da yer aldı.

-Koltuklar seçimle dolacak

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin ve Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden ayrıldı.

"Seçim istifaları"nın ardından üç federasyonda yeni başkanlar olağanüstü genel kurulla belirlenecek. Federasyonlarla ilgili ana statü, "başkanın istifası halinde 3 ay içinde seçime gidilmesi" hükmünü içeriyor.

Statüye göre, güreş, eskrim ve hokey federasyonunun üç ay içinde olağanüstü seçimli genel kurula gitmesi gerekiyor.

Güreş Federasyonunda Oktay Aktaş, Eskrim Federasyonunda Mehmet Uykun genel kurula kadar başkanlık görevini yürütecek. Hokey Federasyonunda başkanlığa vekalet edecek isim ise yönetim kurulu tarafından henüz belirlenmedi.

- Baykan da istifa etti

Spor camiasında üç federasyon başkanının dışında önemli "seçim istifaları" da geldi.

Spor Genel Müdürlüğü görevini 2011 yılından itibaren yürüten Mehmet Baykan, kariyerine milletvekili olarak devam etmek için istifasını sundu.

Baykan ayrıca Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu doğal yönetim kurulu üyelikleri, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu üyeliği ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekilliği görevinden de ayrıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Asbaşkanı Ali Osman Tobay ile Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ergün Tekin de milletvekil aday adaylığı için istifa etti.

Etiketler : EskrimGüreşHokey
Sıradaki Haber
Hentbol: Haftanın programı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz