Diğer Sporlar

Fenerbahçe 9 finalde 9 kupa kaybetti

07 Mayıs 2014 Çarşamba 12:20 - Son Güncelleme 07 Mayıs 2014 Çarşamba 12:34

Fenerbahçe, 9 final mücadelesinde kupa sevincini yaşayamadı.

Fenerbahçe Kulübü'nün kadın voleybol, basketbol ve masa tenisi takımları ile erkek voleybol takımı, bu sezon ulusal ve uluslararası alandaki 9 final mücadelesinde kupa sevincini yaşayamadı.

Spor Toto Süper Lig şampiyonluğunun coskuşunu yaşayan sarı-lacivertliler, bu sezon kadın voleybol takımının CEV Kupası, Fenerbahçe Grundig'in CEV Challenge Kupası, Fenerbahçe Ülker'in 29. Cumhurbaşkanlığı Kupası ve kadın basketbol takımının 21. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanması mutluluğununa karşın 7'si ulusal 2'si de uluslararası arenada olmak üzere 9 kupayı da finallerde kaybetmenin üzüntüsünü yaşadılar.

Amatör branşlara yatırımları neticesinde son yıllarda salon sporlarında elde ettiği şampiyonluklarla dikkati çeken sarı-lacivertliler, bu sezon çok sayıda branştaki mücadelesini sonuna kadar sürdürmesine rağmen sonuca gidemedi.

Voleybol takımları Avrupa'da şampiyon, Türkiye'de ikinci

Erkek ve kadın voleybol takımlarının aynı gün Avrupa'da kupa kaldırmasının sevincini yaşayan Fenerbahçe Kulübü, sezonun son bölümünde yitirilen finallerle düş kırıklığı yaşadı.

CEV Kupası şampiyonluğuyla büyük bir sevinç yaşayan sarı-lacivertli kadın voleybolcular, Teledünya Süper Kupa mücadelesinde ve Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'nde finalde Vakıfbank karşısında kupa hedefine ulaşamadı.

16. Balkan Kupası'nı kazanarak Avrupa'da yoluna CEV Challenge Kupası'nda devam etme hakkını kazanan Fenerbahçe Grundig ise bu kulvarda elde ettiği şampiyonlukla tarihinde bir ilke imza attı. Aynı başarıyı Teledünya Süper Kupa ve Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi'nde de sürdürmek isteyen sarı-lacivertli erkek voleybol takımı, iki kulvarda da Halkbank karşısında hedeflerini gerçekleştiremedi.

Kadın basketbolcular 4 finalin 3'ünü Galatasaray'a kaybetti

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, 2013-2014 sezonunda mücadele ettiği 4 kulvarda, finallerde karşılaştığı Galatasaray Odeabank'a 3 kupa kaptırdı.

21. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Galatasaray Odeabank'ı yenerek müzesine götüren Fenerbahçe, Türkiye Kupası finalinde sarı-kırmızılı ekip karşısında kaybetti.

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Final organizasyonda finalde karşılaştığı Galatasaray Odeabank'a karşı tarihi maçta kaybeden sarı-lacivertliler, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisinin 5. ve son maçını da yitirerek sezonu kötü bir şekilde noktaladı.

Masa tenisinde ilki başardılar

Kadınlar ETTU Kupası'nda son iki sezon elde ettiği şampiyonluğun ardından bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde yer alarak Türk masa tenisi tarihine bir ilki yaşatan sarı-lacivertli kadın takımı, finale kadar getirdiği mücadelesini İstanbul'daki son maçta kaybetti.

Avrupa'da 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında olmak üzere üst üste kazandığı şampiyonlukların ardından "Devler Ligi"nde de kupa hedefine yaklaşan sarı-lacivertliler, son 3 sezonda uluslararası arenada iç sahada yitirdiği tek maçla şampiyonluktan oldu.

Kadın masa tenisi takımı Türkiye Kupası'nda şampiyon olurken, aynı kulvarda erkek takımı finalde yenilerek ikinci sırayı aldı.

Kupaların kaybedildiği finaller

Sarı-lacivertli takımların 2013-2014 sezonunun son bölümlerinde yitirdiği finaller şunlar:

Branş Kulvar Rakip Sonuç(FB-Rakip)
Kadın voleybol Teledünya Süper Kupa Vakıfbank 2-3
  Lig Vakıfbank 1-3
Erkek voleybol Teledünya Süper Kupa Halkbank 2-3
  Lig Halkbank 1-3 (Seri)
Kadın basketbol Türkiye Kupası Galatasaray 70-76
  Avrupa Ligi Galatasaray 58-69
  Lig Galatasaray 2-3(Seri)
Kadın masa tenisi Şampiyonlar Ligi Berlin Eastside (2-3, 0-3)
Erkek masa tenisi Türkiye Kupası İBB Spor 1-3
 
Sıradaki Haber
Milliler, grubunda namağlup şampiyon
Yükleniyor lütfen bekleyiniz