Diğer Sporlar

Genç cimnastikçiler hedef yükseltti

22 Aralık 2020 Salı 12:41 - Son Güncelleme 22 Aralık 2020 Salı 12:50  |  Kaynak : AA

Mersin'de düzenlenen 33. Avrupa Kadınlar Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda ilk defa milli forma için mücadele eden 16 yaşındaki 4 kadın sporcu, elde ettikleri tecrübeyle yeni başarılara imza atmayı hedefliyor.

Olimpik Cimnastik Salonu'nda 17 Aralık'ta başlayan Avrupa Kadınlar Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda büyüklerde Göksu Üçtaş Şanlı, Bilge Tarhan, Dilara Yurtdaş, Ece Yağmur Yavuz ve Cemre Kendirci'den oluşan milli takım, tarihinde ilk kez takım halinde finale çıktı ve Avrupa 4'üncüsü oldu.

İlk kez bir Avrupa Şampiyonası'nda takım halinde finale çıkan kadın sporcular, hem gençlerde hem de büyüklerde ilk defa madalya aldı. 

16 yaşındaki milli sporcular Dilara Yurtdaş, Bilge Tarhan, Ece Yağmur Yavuz ve Cemre Kendirci şampiyonanın büyükler kategorisinde ilk defa yarıştılar.

"Neler yapabildiğimizi gördük, şimdi daha çok çalışma zamanı"

Bundan sonra daha çok çalışmaya odaklandığını belirten Yurtdaş, "Güzel bir şampiyona oldu. Hatalarımız oldu ama biz daha çok çalışıp madalya alacağız. Bu tecrübe bizim için güzeldi. İlk Avrupa şampiyonamdı ve heyecan vardı. Bu şampiyonada neler yapabildiğimizi gördük. Şimdi daha çok çalışma zamanı." diye konuştu.

Tarhan: Artık şampiyonalardan madalyayla dönmek istiyorum

Çalışmalarını daha sıkı bir şekilde sürdüreceğini aktaran Bilge, "Büyük şampiyonalar için güzel bir tecrübe edindik. Bundan sonra daha yoğun çalışacağım. Artık katılacağım şampiyonalarda madalyayla dönmek istiyorum." dedi.

"Türkiye'yi temsil etmek büyük gurur"

Ece Yağmur Yavuz da bu şampiyonada Türkiye'yi temsil ettiği için büyük gurur yaşadığını dile getirdi. Şampiyonanın atmosferinin farklı olduğunu anlatan Ece, edindiği tecrübeyle bundan sonraki şampiyonalarda daha iyi olacağını kaydetti.

Cemre Kendirci: "Bu şampiyona bana fayda sağladı"

Cemre Kendirci de önemli bir şampiyonada mücadele etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Genç bir takımla şampiyonaya katıldıklarını vurgulayan Cemre, "Takım olarak 4. olduk. İlk defa böyle bir başarı elde edildi. Bundan daha iyileri de olacak. Bu şampiyona bana fayda sağladı. Hatalarımı gördüm. Artık bu hatalarımın üzerine gideceğim." ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber
Eski milli atlet koronavirüse yenik düştü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz