Diğer Sporlar

Göğsümüzü kabarttı

01 Ekim 2013 Salı 13:40 - Son Güncelleme 10 Ekim 2013 Perşembe 23:43

Ferhat Arıcan'ın geliştirdiği 2 hareket, dünya cimnastik literatürüne girdi.

Türkiye'nin uluslararası platformdaki en başarılı cimnastikçilerinden biri olan 20 yaşındaki Ferhat Arıcan'ın 2008 yılında paralel barda yaptığı bir hareketin ardından, bu yıl da atlama masasında gerçekleştirdiği zorluk derecesi son derece yüksek bir hareket, literatüre dahil edildi.

Literatüre, "Arıcan" olarak geçen 2 hareketin de uluslararası turnuvalarda pek çok sporcu tarafından yapıldığı bildirilirken üzerinde çalıştığı bir hareketi de 2014 yılında literatüre sokmayı planladığını söyleyen Ferhat Arıcan, "Ülkem ve benim adıma gurur verici bir olay. Şu anda tek hedefim olimpiyatlar. Eskiden olimpiyatlara katılmanın hayalini kurardım, şimdi ise olimpiyatta madalya almayı amaçlıyorum" dedi.

10 yaşından bu yana antrenörlüğünü yaptığı Ferhat Arıcan'ın özel bir sporcu olduğunu söyleyen Reyhan Karanlık ise şunları söyledi:

"Şampiyonlar her zaman çıkar ancak sporu bıraktıktan sonra kaybolup giderler. Literatüre girdiğinizde ise sporu bıraksanız da o kitabın içinde kalıyorsunuz. Güzel bir ekip kurduk. Başarılara adım adım ulaşıyoruz. Önce Dünya Kupası'nda, ardından da olimpiyatlarda altın madalya kazanmayı hedefliyoruz."

MUHTEŞEM SÜLEYMAN
Yabancı sporcuların "Muhteşem Süleyman" lakabı taktığı Ferhat Arıcan'ın uluslararası turnuvalarda çok sayıda madalyası bulunuyor. 2010 Singapur Gençler Olimpiyatı'nda atlamada gümüş madalya kazanan Ferhat, 2011 yılında Boğaziçi Turnuvası'nda 5 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya alarak bir turnuvada en çok madalya kazanan sporcu oldu. Akdeniz Oyunları'nda paralelde gümüş madalya kazanan son 8 yılın Türkiye Şampiyonu Ferhat, son olarak Hırvatistan'daki Dünya Kupası'nda paralel aletinde 3'üncü oldu.

Sıradaki Haber
Hentbolda kupa mesaisi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz