Diğer Sporlar

Golf'te zafer Derrey'in

11 Mayıs 2014 Pazar 20:02 - Son Güncelleme 11 Mayıs 2014 Pazar 20:05

Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası Türkiye ayağını Fransız Valentine Derrey kazandı.

Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası'nın Türkiye ayağı, Turkish Airlines Ladies Open 2014'ün şampiyonu Fransız Valentine Derrey oldu.

Serik ilçesindeki Belek turizm merkezinde bulunan National Golf Kulübü sahalarında düzenlenen turnuva, 32 ülkeden 132 profesyonel kadın sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Turnuvanın finalinde 60 golfçü mücadele etti.

Turnuva sonunda birinciliği Fransız Valentine Derrey, ikinciliği Danimarkalı Malene Jorgensen ve üçüncülüğü İngiliz Charley Hull kazandı.

250 bin avro ödülün dağıtıldığı turnuvada, birinci Valentine Derrey 37 bin avro , ikinci Malene Jorgensen 25 bin avro ve üçüncü Charley Hull, 19 bin avro kazandı.

- AB Bakanı Çavuşoğlu

Ödül töreninde gazetecilere açıklamalarda bulunan Avrupa Birliği (AB) Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Golf oyuncuları sayesinde Türkiye'nin, özellikle Antalya'nın çok iyi tanıtımı yapıldı" dedi.

Sporcuların oyun süresini stresle geçirdiklerini ifade eden Çavuşoğlu, buna rağmen turnuva sırasında güzel ilişkiler kurulduğunu kaydetti.

Kendisinin de daha önce dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods ile yaptığı golf maçını anımsatan Çavuşoğlu, dünyaca ünlü sporcularla kurulan diyalogların da ülkenin tanıtımı için önemine dikkati çekti.

Golf sporunun önemini bildiğini vurgulayan Çavuşoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu spor dalına özel önem verdiğini söyledi.

Çavuşoğlu, golf sporunun gelişmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini sözlerine ekledi.

Turnuvanın ana sponsoru Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da Türkiye'nin tanıtımına katkı verecek spor organizasyonlarını önemsediklerini dile getirdi.

Golf sayesinde dünyaca ünlü sporcuların Türkiye'ye ve Antalya'ya geldiklerini belirten Topçu, "Ülkemizin dünyaya tanıtılmasında üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz. Bu kapsamdaki tüm organizasyonları destekleyeceğiz" diye konuştu.

Turnuvanın şampiyonu Fransız Valentine Derrey de zorlu mücadele sonunda şampiyon olduğu için mutluluk duyduğunu söyledi.

Daha sonra turnuva pastasını kesen katılımcılar, golfçülerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Turnuvanın ödül törenine AB Bakanı Çavuşoğlu, Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, National Golf Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Göktuna ile golfseverler katıldı.

Sıradaki Haber
Golf turnuvasına hava engeli!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz