Diğer Sporlar

Golfün güldüren yüzü

11 Ocak 2014 Cumartesi 12:23 - Son Güncelleme 11 Ocak 2014 Cumartesi 12:28

Edwards: "Türkiye'de golf sporunun geldiği nokta beni gerçekten çok etkiliyor."

Avrupa'nın golf şovmeni olarak tanınan David Edwards, Türkiye'de golf sporunun geldiği noktadan çok etkilendiğini söyledi.

David Edwards, Antalya'ya birçok kez geldiğini, her geldiğinde golf oynayanların sayısının arttığını gördüğünü anlattı.

Dünya genelinde de her geçen gün daha fazla insanın golf oynamaya başladığını dile getiren Edwards, "Antalya'ya geldiğimde beni etkilen önemli bir olay Rusların da artık golf oynamaya başlamış olması. Şimdiye kadar burada golf oynayanlar, genelde Alman ve İsveçli ziyaretçilerdi" dedi.

Türkiye'de çok iyi golf sahaları bulunduğunu, golf sporuna yeni başlayanlar için güzel programlar geliştiğini belirten Edwards, şöyle konuştu:

"Antalya'ya son dönemde yaklaşık 10 seyahat gerçekleştirdim. Türkiye'de golf sporunun geldiği nokta beni gerçekten çok etkiliyor. Türkiye'de zaman zaman ben de ders veriyorum. Geçenler 3 yıldır burada ders alan ve nasıl golf oynadıklarını gördüğüm gençlere rastladım. (Merhaba) diyerek yanıma geldiler. Çok iyi golf oynuyorlar, bu ancak iyi golf sahalarınız varsa olabilir. Türkiye'nin doğal şartları golf oynamak için çok elverişli. Bence yeni nesli golf konusunda geliştirmeniz çok önemli. Tanıtıldığı takdirde golf sporunda Türkiye'nin geleceğinin çok parlak olacağını düşünüyorum."

Golf sporunun 2016 yılında olimpiyat oyunlarının bir parçası olacağını hatırlatan Edwards, bunun golfun gelişmesine büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

"Ben de Boğaziçi Köprüsünden atış yapmayı çok istiyorum"

Ünlü golf oyuncusu Tiger Woods'un geçen yıl İstanbul'da, Boğaziçi Köprüsü'nden yaptığı atışın hatırlatılması üzerine Edwards, "Tiger Woods'un köprüde Asya Kıtası'ndan Avrupa Kıtası'na gerçekleştirdiği atış hem golf sporu hem de Türkiye için inanılmaz bir tanıtım fırsatı oldu. Ben de Boğaziçi Köprüsü'nden atış yapmayı çok istiyorum" diye konuştu.

Yaklaşık 10 yıl profesyonel olarak golf oynadığını, son 14 yıldır da golf şovu yaptığını bildiren Edwards, "Golf insanları bir araya getiren bir spor. Zaten bu nedenle golf oynuyoruz" dedi.

Türk Hava Yolları'na teşekkür eden Edwards, "THY bence en iyi hava yolu. Çünkü diğer hava yolları firmaları, golf malzemelerimiz için ekstra ücret talep ediyor, THY ise etmiyor" ifadesini kullandı.

Küçük bir şov yapan David Edwars'ın, 1 dakika içerisinde 50 golf topuna 1,5 metre yükseklikten yaptığı vuruşlar ile elastik ve kırık golf sopaları ile yaptığı vuruşlar, Miguel Angel Jimenez ve Ian Poulter gibi dünyaca ünlü golfçuleri taklit etmesi ilgiyle izlendi.

Sıradaki Haber
İpi Fransız göğüsledi, Woods 3. oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz