Diğer Sporlar

Turkish Airlines Challenge'de gülen Farr oldu

18 Mayıs 2014 Pazar 17:46 - Son Güncelleme 18 Mayıs 2014 Pazar 17:53

Turkish Airlines Challenge'i Galler'den Oliver Farr kazandı.

Avrupa'nın en prestijli turnuvalarından Turkish Airlines Challenge'i Galler'den Oliver Farr kazandı.

Türk Hava Yolları ana sponsorluğunda düzenlenen, Avrupa'nın en prestijli turnuvalarından Turkish Airlines Challenge, Belek National Golf Kulübü'nde 37 farklı ülkeden 157 oyuncunun katılımıyla yapıldı.

4 gün süren turnuva sonunda Galler'den Oliver Farr şampiyon oldu. Turnuvada, Danimarka'dan Jeppe Huldahl, İngiltere'den Dave Coupland ve Fransa'dan Jerome Lando Casanova aynı dereceyle ikincilik ve üçüncülüğü paylaştı. Sporculara ödüllerini iş adamı Fikret Öztürk ve Türk Hava Yolları Antalya Müdürü Ömer Durna verdi.

Turnuva ödül törenine Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Turkish Airlines Challenge Tour Direktörü Mats Lander ile davetliler katıldı.

Turnuvada şampiyon olan Oliver Farr, perşembe günü büyükbabasını kaybetmesine karşın turnuvada onun için mücadele ettiğini söyledi. Antalya'yı ve organizasyonu çok muhteşem bulduğunu anlatan Farr, turnuvaya katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Turnuvayı değerlendiren Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu da son derece önemli bir turnuvayı buruk bir şekilde geçirdiklerini söyledi.

Soma'da yaşanan facia nedeniyle oldukça üzgün olduklarını anlatan Ağaoğlu, şunları kaydetti:

"Acı bir turnuva oynadık. Türk golf tarihinde eşi benzeri olmayan bir turnuvaydı. 37 ülkeden 157 oyuncu bu turnuvaya katıldı. Bu turnuva aynı zamanda 2016 Olimpiyatları'nın da bir ayağını teşkil ediyor. Soma faciası, turnuvayı kazanan Oliver Farr'ın büyükbabasını kaybetmesi bunun yanında da benim bugün çok yakın bir arkadaşımı kaybetmem. Hiç böyle üst üste olumsuzluk bir araya gelmemişti. Ama bir realite var. Üstlenmiş olduğunuz görevi layıkıyla yerine getirmek zorundasınız. Hiçbirimiz açısından kolay bir turnuva olmadı. Buna rağmen bu uluslararası müsabakadan yüzümüzün akıyla çıktığımıza inanıyorum. Avrupa Golf Federasyonu yetkililerimiz turnuvamızdan oldukça memnun olduklarını dile getirdiler."

72 çukur oynanan turnuvada şampiyon 28 bin avro para ödülüyle ödüllendirildi. Golf turnuvasında toplam 175 bin avro para ödülü dağıtıldı. Bu yılın ardından 2015 ve 2016 yıllarında da turnuva, European Tour takviminde yer alacak.

Her yıl yaklaşık 200 profesyonel golfçünün mücadele ettiği Challenge Tour'da yıl sonunda genel klasmanda ilk 20'ye giren sporcular, takip eden yıl içerisinde European Tour'da (Main Tour) mücadele etme hakkı elde ediyor. Bu yıl Türkiye dahil 22 ülkede oynanacak Challenge Tour'da dağıtılacak toplam para ödülü ise 6 milyon avro civarında olacak.

Sıradaki Haber
Turkish Airlines Challenge 2014 başlıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz