Diğer Sporlar

Turkish Airlines Ladies Open 2014

08 Mayıs 2014 Perşembe 13:19 - Son Güncelleme 08 Mayıs 2014 Perşembe 13:25

Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası'nın Türkiye ayağı başladı.

Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası'nın Türkiye ayağı "Turkish Airlines Ladies Open 2014" başladı.

Belek beldesindeki National Golf Kulübü'nde düzenlenen turnuvada 32 ülkeden 132 profesyonel kadın golfçü yarışıyor. Dünya çapında 80 turnuva kazanan, İngiltere'nin en iyi kadın golfçüsü Laura Davies'in de yer aldığı 2014 Turkish Airlines Ladies Open'da 2013 şampiyonu Güney Afrikalı Lee Anne Pace, 2010 şampiyonu İngiliz Melissa Reid, Alman Leigh Whittaker ve İngiltere'nin yükselen starı Charley Hull gibi birçok uluslararası golfçü mücadele ediyor.

Tüm yıl boyunca sürecek turnuva, Türkiye'den sonra Hollanda, Slovakya, İngiltere, Almanya, Çek Cumhuriyeti, İskoçya, İsveç, Fransa, İspanya, Fransa, Güney Afrika, Çin, Hindistan ve Dubai'de devam edecek.

National Golf Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Göktuna, Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası gibi dünyanın en prestijli müsabakalarından birinin Türkiye ayağı organizasyonunu üstlenmekten gurur duyduklarını söyledi.

Ülkemizin uluslararası arenada bu turnuvalar sayesinde bilinirliğini artıracağını ve sesimizin daha fazla golf severe duyurulacağını belirten Göktuna, golf sporunu Türkiye'de de tanıtarak Antalya Bölgesi'nin turizmine önemli katkı sağladıklarını kaydetti.

Göktuna" Golf sporu sayesinde gelir seviyesi yüksek olan turist Türkiye'ye geliyor. Golf için gelen turist, Business Class uçuyor. Oteller daha kaliteli çalışmaya başlıyor. Doluluk oranları da artış gösteriyor. Bu otellerin kalitesi arttıkça odaların da fiyatları daha yüksek olacak. Bizdeki golf sahaları Avrupa ülkelerindeki sahalardan çok daha iyi. Ama bu sahaların sayısını artırmamız gerekiyor" dedi.

250 bin avro para ödülü olan ve ocak ayında Yeni Zelanda'da başlayan Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası'nın Türkiye ayağı "Turkish Airlines Ladies Open 2014", pazar günü sona erecek.

Sıradaki Haber
Turkish Airlines golf turnuvası başladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz