Diğer Sporlar

"659 yıllık bir geleneğin sekteye uğramasını istemiyoruz"

14 Ağustos 2020 Cuma 11:37 - Son Güncelleme 14 Ağustos 2020 Cuma 11:44  |  Kaynak : DHA

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 659 yıldır kesintisiz yapılan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin sekteye uğramamasını ve 2020 yılının başpehlivansız kalmasını istemediklerini dile getirdi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Serbest ve Greko-Romen Güreş Milli Takımının Antalya'da yaptığı kampı ziyaret etti.

Başkan Musa Aydın, çalışmalarını sürdüren sporcular ile teknik heyetle bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi. 

Aydın, koronavirüs salgınının tüm dünyayı etkilediğini ifade ederek, ''Ülke olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyon Gençlik ve Spor Bakanımız, Sağlık Bakanımız ve Bilim Kurulu üyelerinin büyük gayretleriyle diğer ülkelere nazaran çok hafif atlattık. Gerçekten diğer ülkelere örnek olacak kadar başarılı olduk pandemiyle mücadelede'' dedi.  

Musa Aydın, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin son durumu ile ilgili olarak şunları dile getirdi:

''Tabii Kırkpınar ile ilgili paydaşlarımız ile yani yağlı güreş düzenleyen belediyeler birliği başkanımız, Edirne Belediye başkanımız ve Kırkpınar ağamız ile birlikte 4 aydır çalışma yapıyoruz. Bizim amacımız 659 yıllık geleneğin ara vermeden, sekteye uğramadan devam etmesi. Ancak pandemi süreci buna müsaade etmiyor. Bilim Kurulu'na da yapılması yönünde müracaatımızı yaptık.

Ancak Bilim Kurulu haklı olarak bu konuda çekimser kalıyor ve buna müsaade etmiyor. Bayramdan önce daraltılmış bir çerçevede organizasyonun yapılması yönünde görüş ortaya çıktı. 'Bayramı görelim ondan sonra net bir karar verelim' dendi ancak bayramdan sonra da pandemi artınca şu anda beklemedeyiz. 31 Aralık'a kadar zamanı var. Yağlı güreş bizim medeniyetimizin, inancımızın, kültürümüzün bir parçası. Tabii altı buçuk asırdır devam eden bir gelenek.

659 yıllık bir geleneğin sekteye uğramasını istemiyoruz. 2020 yılının başpehlivansız kalmasını istemiyoruz. Mutlaka 2020 yılının başpehlivanının belirlenmesi ve Kırkpınar'ın yapılmasını arzu ediyoruz. Bu anlamda çalışmalarımız devam ediyor. Ancak tabii öncelik sağlık. Pandeminin gidişatı, durumu her şeyi ortaya koyacaktır'' 

Sıradaki Haber
Yasemin Adar'ın gözü olimpiyat şampiyonluğunda
Yükleniyor lütfen bekleyiniz