Diğer Sporlar

"Aslında o haber çok önce yapılmış"

18 Haziran 2015 Perşembe 19:03 - Son Güncelleme 18 Haziran 2015 Perşembe 19:11

Milli güreşçi Kayaalp, ailesinin yaşadığı memleketi Yozgat'a coşkuyla karşılandı

Azerbaycan'da düzenlenen 1. Avrupa Oyunları'nda (Bakü 2015) altın madalya kazanan mili güreşçi Rıza Kayaalp, memleketi Yozgat'ta ailesi ve arkadaşları tarafından coşkuyla karşılandı. "En büyük hedefim olimpiyat altın madalyasını almak" diyen Kayaalp, "çükür raporu" iddialarına açıklık getirdi.

Ailesinin, Fatih Mahallesi'nde isminin verildiği caddedeki evine gelen Kayaalp'i, annesi Sevgi, babası Kelami ve ikiz kardeşi Zehra Kayaalp ile akrabaları ve arkadaşları "Yozgatımızın gururu hoşgeldin" pankartıyla karşıladı. Kayaalp, anne ve babasının elini öperek hasret giderdi.

Rıza Kayaalp, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Azerbaycan'da bu yıl ilki düzenlenen Avrupa Oyunları'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını söyledi.

"6 final yaptım ve 5 altın madalya kazandım"

Uzun çalışmalar sonucunda ailesi ve sevenlerinin duasıyla yeniden altın madalya sahibi olduğunu ifade eden Kayaalp, şöyle konuştu:

"Uzun zamandır hazırlıklarımız devam ediyordu. Bundan önce Avrupa şampiyonalarında 5 finalim vardı. Yine herkesin benden beklediği altın madalyaydı. Üzerimde ağır bir yük vardı. Benden beklentiler çoktu. Bu beklentileri boşa çıkarmamak için her antrenmanda ter dökerek, tonlarca ağırlık kaldırarak hazırlandığım Avrupa Oyunları'nda rakiplerimi tek tek dize getirerek, Allah'a şükürler olsun, ülkemizi ve memleketimi altın madalyaya kavuşturdum. 6 final yaptım ve 5 altın madalya kazandım. Baktığımız zaman bu büyük bir başarı. Benim hedefim bu sporu bırakana kadar Avrupa ve dünya şampiyonalarında madalya kazanmak. En büyük hedefim ise olimpiyat altın madalyasını almak. İnşallah bu hedefler doğrultusunda, ailemin, arkadaşlarımın, Yozgat halkının ve tüm Türkiye'nin desteği ile hedeflerime ulaşmaya devam edeceğim."

"Benim reklam yapmak gibi derdim yok"

1. Avrupa Oyunlarından sonra yaptığı açıklamanın yanlış anlaşıldığını ifade eden Kayaalp, şöyle konuştu:

"Söylediğimiz bazı şeyler yanlış anlaşılabiliyor. Aslında orada insanların tribünlere gelerek güreşi desteklememelerinden yakınmıştım. Ben halkın içinde gezerken insanlar bana ilgi göstermiyorlarmış gibi algılandı. Ben kesinlikle onu kastetmedim. Bir Azerbaycan, İran, Irak veya Avrupa ülkelerindeki insanlar gibi bizleri tribünlerde desteklemedikleri için o ilgisizlikten yakındım. Kendim için hiçbir beklentim yok. İnsanlar benim ismimi bilmese de, yüzümü tanımasa da olur. Yeter ki ben ülkeme Avrupa ve dünyada altın madalyalar kazandırayım. Benim reklam yapmak gibi, kendimi tanıtmak gibi bir derdim yok, olmadı da."

"Çürük raporu" iddiaları

Bir gazetecinin, bazı basın yayın organlarında "Rıza Kayaalp'e çürük şoku" başlıklı haberler yayımlandığını söylemesi üzerine Kayaalp "Aslında o haber çok önce yapılmış bir haberdi ama şimdi gündeme geldi. Milli Savunma Bakanlığı bir açıklama yapmış. Askere gidebileceğim yönünde. Benim için sıkıntı yok, her Türk evladı gibi askerliğimizi yapmak istiyoruz" dedi.

Anne Sevgi Kayaalp de oğlu için her zaman dua ettiğini ifade ederek, "Rabbim dualarımızı kabul etti. Oğlum altın madalya kazandı. Maçlarını da izledik ve çok heyecanlı oldu. Çok sevinçliyiz, oğlumuzla gurur duyuyoruz. Bayrağımızı dalgalandırıp İstiklal Marşımızı söylettiği için de ayrıca gururluyuz" şeklinde konuştu.

Baba Kelami Kayaalp ise ailece güreşi sevdiklerini anlatarak, "Ben de önceleri er meydanlarında yağlı güreşlere katılmıştım. Benim babam da pehlivan. Oğlum da bizlere çekmiş. Yeniden altın madalya aldı. Rıza'nın hedefi şimdi Kübalı rakibi Lopez'i yenmek. Lopez'i yendiği zaman dünyalar bizim olacak. İnşallah Lopez'i 2016 Olimpiyat Oyunlarında yenerek şampiyon olur" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Taha Akgül finalde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz