Diğer Sporlar

"Ata Sporu"nda başkanlık heyecanı

31 Mart 2015 Salı 16:39 - Son Güncelleme 31 Mart 2015 Salı 16:45

Yerlikaya'dan boşalan Güreş Federasyonu Başkanlığı'na iki isim aday oldu.

"Ata sporu" güreşte, Olağanüstü Genel Kurul öncesi adaylar hazırlık çalışmalarına hız verdi.

Hamza Yerlikaya'nın milletvekili aday adaylığı nedeniyle görevini bıraktığı Türkiye Güreş Federasyonu, yeni başkanını seçmek üzere 8 Nisan Çarşamba günü seçime gidecek.

Şeref Eroğlu

Olimpiyat ikincisi, dünya ve Avrupa şampiyonu grekoromen güreşçi Şeref Eroğlu, adaylığıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, adaylığının şahsi değil, güreş camiasının kararı olduğunu belirtti. Eroğlu, "Adaylığım, Türk güreş tarihinde olimpiyat, Avrupa ve dünya şampiyonu olmuş ağabeylerimizin ortak kararıdır. Biz eski şampiyonlar olarak tek bir aday altında birleşme kararı aldık" dedi.

Kimseyle şahsi bir meseleleri olmadığını, Türk güreşine hizmet etmeyi amaçladıklarını anlatan Eroğlu, "Bu fahri bir görev. Biz de maddi, manevi güreşe vefa borcumuzu ödemek için buradayız. Federasyonun yeni başkanı, güreşe hizmet etmiş bir şampiyon olsun istedik. Eğitim, donanım ve kariyer olarak bunu yapabilecek güçte olduğumuzu düşünüyorum. Güreş, artık kimsenin sıçrama tahtası olmasın" diye konuştu.

Eroğlu, güreşteki kan kaybını durdurmak istediklerini belirterek, 2016 Rio Olimpiyatları'nda altın madalya alınmadığı takdirde Türk güreşinin, eski günlerinden eser kalmayacağını savundu. Eroğlu, "Türk insanı güreşi seviyor. O minderde biri yenildiği zaman kendi yenilmiş gibi hissediyor. Tarihte hiçbir adayın etrafında bu kadar çok şampiyon olmamıştır" ifadelerini kullandı.

Musa Aydın

Diğer başkan adayı Musa Aydın ise güreş camiasında, yöneticilik ve idarecilik anlamında hemen hemen her kademede çalıştığını ve ciddi bir bilgi birikimine sahip olduğunu söyledi.

Antrenörlük, hakemlik, il temsilciliği, asbaşkanlık gibi bir çok görevde bulunduğunu anlatan Aydın, "Camiaya yeni bir isim değilim. Tüm bu bilgi ve birikimimi kullanarak, Türk güreşi için faydalı işler yapmak istiyorum" dedi.

Bursa'da altyapıyla ilgili yerel bir girişimleri bulunduğunu belirten Aydın, "Güreşin tabana yayılmasıyla ilgili oldukça faydalı olan bu girişimi, Türkiye geneline yayacağız. Aslında güreşte sporcumuz da hakemimiz de antrenörümüz de var ama birlik, beraberlik yok. Camiada çok fazla sen-ben kavgası var. Birlik, beraberlik ve bütünlüğe ihtiyacımız var, en büyük hedefim bunu sağlamak" diye konuştu.

2016 Rio Olimpiyatları öncesi yapılacak seçimin, Türk güreşi için kritik bir seçim olduğunu dile getiren Aydın, şunları söyledi:

"Bu bir ara seçim. Güreş, olimpiyatlarda en çok madalya beklediğimiz branş. Geçmişte de en çok madalyayı güreşten kazandık. Güreşi, yeniden o eski canlı, başarılı günlerine döndürmek istiyoruz. Rio'da bayrağımızı göndere çektireceğiz. Tüm camiayı ayrışmaya değil, birleşmeye davet ediyorum."

Hamza Yerlikaya

Hamza Yerlikaya ise yeni başkana güzel bir miras bıraktıklarını belirterek, "Gelecek isme hayırlı hizmetler diliyorum. Bizim görev süresince en büyük hedefimiz, federasyonu kurumsal ve profesyonel bir yapıya kavuşturmak oldu ve bunu başardık. Yeni başkan tabii ki kendi sistemini oluşturacaktır. İster bu kurulu düzenle devam eder, ister yeni bir sistem kurar" diye konuştu.

Türk güreşinde "ilk"lere imza attıklarını kaydeden Yerlikaya, şunları söyledi:

"Kadınlarda ilk kez dünya şampiyonu çıkardık. Serbest stil genç erkeklerde 12 yıl aradan sonra ilk kez takım halinde Avrupa şampiyonu olduk. Serbest stilde 7 yıl sonra ilk kez dünya şampiyonumuz oldu. İlk kez minikler ligi oluşturuldu. 36 yıl sonra ilk kez dünya şampiyonasından 9 madalyayla döndük. Tüm bu başarılarla birlikte yeni gelecek ekibe güzel bir miras bırakıyoruz. Umarım Türk güreşinin yükselişi devam eder."

Sıradaki Haber
Avrupa Şampiyonası'nda 10 madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz