Diğer Sporlar

Başpehlivan altın kemeri hedefliyor

06 Haziran 2016 Pazartesi 11:45 - Son Güncelleme 06 Haziran 2016 Pazartesi 08:49

Orhan Okulu, bu yıl da gözünü altın kemere dikti.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Orhan Okulu, bu yıl yeniden altın kemeri almak için er meydanında boy göstereceği günü bekliyor.

Okulu, yaklaşık 6 aydır haftanın beş günü çok ciddi bir şekilde 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne hazırlandığını söyledi.

Kırkpınar öncesi hazırlık çalışmaları kapsamında Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen yağlı güreş müsabakalarına da katıldığını ifade eden Okulu, 3 yıl üst üste şampiyonluğa ulaşıp, altın kemere sürekli sahip olmak istediğini kaydetti.

Kendisinin başarılı bir güreşçi olduğunu aktaran Okulu, tüm zorlukların üstesinden gelerek ikinci kez başpehlivanlığa ulaşabilmek için er meydanında ter dökeceğini aktardı.

Güçlü rakiplerle mücadele edeceğini anlatan Okulu, "Bu yıl ki çalışmalarımı ağırlıklı olarak koşu şeklinde sürdürüyorum. Zaman zaman yağlı güreş antrenmanları yapıyoruz. Hedefimiz Kırkpınar." dedi.

Rakiplerinin hepsini iyi olduğu aktaran Okulu, Kırkpınar'a katılacak olan tüm pehlivanlara başarılar dileğinde bulundu.

Uzun yıllardır er meydanında güreştiğini vurgulayan Okulu, şöyle devam etti:

"Kırkpınar için antrenmanlarımı sürdürüyorum. Hedefim altın kemeri ikinci kez Antalya'ya götürmek ve gelecek sene sürekli altın kemerin sahibi olmak. Bunu başarabilmek için çalışmalarımı sürdürüyorum. Bunu başaracak güçte olduğuma da inanıyorum. Kırkpınar'a kadar antrenmanlarımızı arttıracağız."

Okulu, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı kazandıktan sonra doping kullandığı gerekçesiyle iki yıl men edilen Ali Gürbüz'ün cezasını tamamlamasına ilişkin, "Er meydanında Ali Gürbüz gibi çok başarılı güreşçiler var. Benim sadece önüme bakıyor ve altın kemeri kazanmak istiyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 

Sıradaki Haber
Altın kemer Fatih Atlı'nın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz