Diğer Sporlar

"Beklenen madalyalar bu şampiyonada gelecek"

13 Ekim 2018 Cumartesi 18:19 - Son Güncelleme 13 Ekim 2018 Cumartesi 19:57

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Dünya Güreş Şampiyonası'nda beklenen madalyaların geleceğini söyledi. Yerlikaya, adını taşıyan spor okulunun açılışında TRTSPOR'a özel açıklamalarda bulundu.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, İstanbul Ataşehir'de adını taşıyan spor salonunu hizmete açtı.

Açılış kurdelesini kesmeden önce kendisine 58 numaralı Galatasaray forması hediye edilen Yerlikaya, burada yaptığı konuşmada, “Burası sporun Ataşehir'deki adresi olacak. Özellikle basketbol, voleybol ve bazı branşlarda sporun adresi olacağı bir açılışta hep birlikteyiz. İnşallah buradan nice şampiyonlar, nice büyük şampiyonlar çıkacak diye umut ediyorum. Burada bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hamza Yerlikaya açılışın ardından, Galatasaray Spor Okulları'nın faaliyet göstereceği salonda bir süre basketbol oynadı.

Daha sonra TRTSPOR'a konuşan Yerlikaya, A Mlli Futbol Takımı'nın iyi yolda olduğunu söyledi. Yerlikaya, "82 milyon olarak Milli Takımın arkasındayız. İnşallah umduğumuz başarıları elde ederiz" dedi.

"Kulüpler TL ile anlaşma yapmalı"

Futbolcuların sözleşmelerinin Türk Lirası üzerinden yapılması konusunu da değerlendiren Hamza Yerlikaya, şunları söyledi:

"Her alanda biz diyoruz ki; yerli olalım kendi paramızla çalışalım. Kulüpler TL ile anlaşma yapmalı. Bu şartlarda gelmek isteyen gelir. Kimse kimseye mecbur değil. Cumhurbaşkanımız ne dedi? 'Yerili ve milli paramızla yolumuza devam edeceğiz' dedi. Kontratlarımızı o yönde yapacağız. 'Sadece futbolda değil her alan da TL'ye dönüş olacak' dedi."

"Asrın güreşçisi" unvanına sahip Bakan Yardımcısı Yerlikaya, Dünya Güreş Şampiyonası'nda beklenen madalyaların geleceğini ifade etti. Yerlikaya, "Bir önceki şampiyonada elde ettiklerinin bir tık üstüne çıkacaklarına inanıyorum. Ben de orada olacağım" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Rıza Kayaalp'in hedefi 4. dünya şampiyonluğu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz