Diğer Sporlar

Çikolata için gitti, dünya şampiyonu oldu

02 Nisan 2015 Perşembe 12:58 - Son Güncelleme 02 Nisan 2015 Perşembe 12:58

İşyitme engelli Oğuzhan Şimşek, Dünya Şampiyonası'nda altın madalyaya ulaştı.

Spora, babasının çikolata vaadiyle götürdüğü güreş antrenmanlarıyla başlayan işitme engelli Oğuzhan Şimşek, Gürcistan'da yapılacak Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonası'nda altın madalyaya ulaşmak istiyor.

20 yaşındaki Konyalı milli sporcu Oğuzhan Şimşek, 2009 yılında başladığı güreşte adından söz ettirmeye başladı. Babası Ali Şimşek'in çikolata vaadiyle güreş antrenmanına götürmesiyle spora başlayan milli sporcunun bir anda hayatı değişti.

Katıldığı ilk Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Şimşek, daha sonra kendine söz verdi ve altın madalya hayaliyle çalışmaya devam etti. En son katıldığı İşitme Engelliler Yıldızlar ve Gençler Dünya Şampiyonası'nda 96 kilo grekoromen gençlerde birinci, serbest stil gençlerde üçüncü olan milli güreşçi, eylül ayında Gürcistan'da yapılacak Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonası'nda altın madalyanın sahibi olmak istiyor.

"Hayalimde altın madalya vardı"

Milli güreşçi Oğuzhan Şimşek, AA'ya yaptığı açıklamada, güreşe ailesinin istemesiyle başladığını söyledi.

Zamanla kendisinin de güreş yapmayı çok sevdiğini dile getiren Şimşek, "İşitme engelimin hiçbir zaman spor yapmaya mani olmadığını biliyordum. Ailemin de spor yapmamda çok büyük etkisi var. Güreşe başladıktan sonra bu spor benim bir parçam oldu. Şimdi ise çevremdekilere örnek bir sporcu olmaya çalışıyorum" diye konuştu.

Şimşek, Dünya Şampiyonası'na hazırlanırken, sürekli altın madalya kazanmanın hayalini kurduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"En son katıldığım İşitme Engelliler Yıldızlar ve Gençler Dünya Şampiyonası'nda bu hayalimi gerçekleştirdim. Şimdi sırada Avrupa şampiyonu olmak var. Bu hedefim için de çok çalışıyorum. İnşallah Gürcistan'da yapılacak şampiyonada altın madalya kazanacağım ve ay yıldızlı bayrağı göndere çektireceğim."

"Oğlumla gurur duyuyorum"

Milli güreşçinin babası Ali Şimşek de oğlunun içine kapanık biri olduğunu, çevredeki olumsuzluklardan korumak için spor yapmasını istediğini anlatan Şimşek, şunları kaydetti:

"Oğuzhan'nın spora başlamasını istiyordum. İlk başlarda çikolata ile kandırarak, güreş antrenmanına götürdüm. Daha sonraları alışınca kendisi gitmeye başladı. Güreşi sevdikten sonra çok başarılı olacağını biliyorduk, öyle de oldu. Katıldığı şampiyonada grekoromende birinci, serbest stilde de üçüncü oldu. Azmedip başarılı olduğu için oğlumla gurur duyuyorum."

"Sporcularım için işaret dili öğrendim"

Güreş antrenörü Halil Karaçor ise öğrencilerini çok sevdiğini ve onlar için her şeyi yapacağını vurgulayarak, "İşitme engelli öğrencilerim için işaret dili öğrendim. Onlara verimli olmak ve daha çok şey aktarmak istiyordum. İşaret diliyle yüzde 80 anlaşıyorum. Maçlarda da zorlanmıyorum çünkü sporun dili birdir" dedi.

Karaçor​, Oğuzhan Şimşek'in Gürcistan'da yapılacak Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonası'na katılacağını, oradan da altın madalya ile döneceğine inandığını sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
"Ata Sporu"nda başkanlık heyecanı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz