Diğer Sporlar

"Çoban kız" Balkan şampiyonu oldu

25 Aralık 2015 Cuma 10:34 - Son Güncelleme 25 Aralık 2015 Cuma 08:38

Aysu Paralı, Balkan Şampiyonası'nda minik kızlarda altın madalya kazandı.

Eşme'de iki yıl önce mahallede erkeklerle futbol oynarken güreş antrenörü tarafından keşfedilen ve bugüne kadar resmi müsabakalarda hiç yenilmeyen 14 yaşındaki "çoban kız" Aysu Paralı, milli takım forması ile ilk uluslararası şampiyonluğunu kazandı.

Eşme'de çobanlık yaparak geçimini sağlayan Cihan ve Gülay çiftinin kızları 14 yaşındaki Aysu Paralı, ay yıldızlı formayla 11-14 Aralık'ta Sırbistan'ın Senta Serbia şehrinde düzenlenen Balkan Şampiyonası'nda minik kızlar 34 kiloda Bulgar, Sırp ve Moldovalı rakiplerini yenerek, altın madalya kazandı.

Katıldığı ilk uluslararası şampiyonada altın madalyayla dönen ve bugüne kadar katıldığı resmi müsabakalarda yenilmeyen Eşme Galip Çetin Oratokulu 8. sınıf öğrencisi Aysu Paralı, dünya şampiyonu olmak için her gün antrenman yaptığını söyledi.

Okuldan çıktıktan sonra babasıyla arazide koyun otlatan, ardından akşam antrenmanlarına giden Paralı, "Türkiye Güreş Federasyonu tarafından 4-6 Haziran'da Bolu'da gerçekleştirilen Minik Kızlar Türkiye Güreş Şampiyonası'nda 32 kiloda Türkiye birincisi oldum. Ardından Güreş Milli Takımı Minik Kızlar Ortak Gelişim Kampı'na katıldım ve Sırbistan'da düzenlenen şampiyonada 34 kiloda 3 rakibimi yenerek Balkan şampiyonu oldum" dedi.

Güreşi çok sevdiğini, dünya şampiyonu olmak istediğini söyleyen Aysu Paralı, ailesinin kendisine destek olduğunun altını çizdi.

Yenilmezlik unvanını sürdürmek istediğini aktaran Paralı, "Ailemle gurur duyuyorum, onlar ellerinden geldiği kadar beni destekliyor. Biz hayvancılık yaparak geçimimizi sağlıyoruz. Her gün babamla koyun otlatıyorum. Türkiye şampiyonu olduktan sonra ailem bana daha çok güvendi. Şimdi hedefim dünya şampiyonu olmak. Bana destek olan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Okur'dan destek

Şampiyon güreşçiyi kabul eden Uşak Valisi Ahmet Okur, sporcuya hediyeler verirken başarısından dolayı kutladı. Aysu'nun çok yetenekli bir sporcu olduğunu aktaran Okur, "Onun başarısı için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Ümit ediyorum ilerleyen dönemde başarısı dahada artacak. Onun her zaman yanındayız" dedi.

Aysu Paralı'nın antrenörü İsmail Bingöl ise sporcusunun çok hırslı olduğunu belirterek, "Aysu hiç yenilmedi, antrenmanlarda sürekli kendisinden daha büyük ve kilolu sporcularla güreştiriyorum. Güçlü ve dayanıklı olmanın dışında teknikleri çok çabuk öğreniyor. Kısa sürede rakiplerini yenebiliyor. Aysu kendisi için diz üstü bilgisayar istiyor. Bunu çekindiği için kimseye söyleyemiyor. Bu konuda yardımcı olunması onu mutlu eder" diye konuştu.

Aysu'nun annesi Gülay Paralı ise kızına güvendiğini ve başarılı olacağından emin olduğunu belirterek, "Biz onun arkasındayız, devletimiz ona sahip çıktığı sürece kızımın sırtı yere gelmez, buna eminim. Ay-yıldızlı formayla onu dünya şampiyonu olarak görmek en büyük arzum" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Güreşte iki Türk hakemine olimpik görev
Yükleniyor lütfen bekleyiniz