Diğer Sporlar

"Çok iyi bir jenerasyon yakaladık"

16 Nisan 2019 Salı 15:08 - Son Güncelleme 16 Nisan 2019 Salı 16:21

7. Avrupa Şampiyonluğu'na ulaşarak büyük bir başarıya imza atan güreşçimiz Taha Akgül, TRT SPOR'da yayınlanan Spor Stüdyosu programına konuk oldu.

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda muhteşem bir başarıya ulaşarak 7. Avrupa Şampiyonluğu’na imza atan Taha Akgül, TRT SPOR’a konuk oldu.

Spor Stüdyosu programında soruları yanıtlayan Akgül “Avrupa Şampiyonası çok iyi geçti. Takım olarak çok başarılı olduk. Ben de 7. Avrupa şampiyonluğuna ulaştım. Takım halinde Avrupa şampiyonluğunu sadece 6 puanda kaçırdık. İlk defa böyle bir madalya sayısına ulaştık. Çok iyi bir jenerasyon yakalamış durumdayız. Dünyanın güreşte en iyi ülkelerinden birisiyiz. Şampiyonlarımızın sayısı artıyor. Hedefimiz 2020 Olimpiyatları. 2016’da ülkemizi güreş sırtlamıştı. Daha fazlasını Tokyo’da yapmak istiyoruz” dedi.

Tecrübeli güreşçi, olimpiyatlardan önce Dünya Şampiyonası'nda mücadele edeceklerini ve Tokyo 2020 için vize alacaklarına inandıklarını kaydetti. 

35 yaşına kadar zirvede güreş yapılabileceğini kaydeden Akgül, yabancı dilin en büyük pişmanlığı olduğunu ve yabancı dil olmaması nedeniyle yurt dışı kamplarında zorlandıklarını kaydetti. 

Taha Akgül, üç şampiyonayı da kazanınca Hamza Yerlikaya ile sayılarının eşitleneceği bilgisini verdi ve hem Dünya hem de Olimpiyatlar'da şampiyon olmak istediğini söyledi. 

Durdu da programa bağlandı

TRT Genel Müdür Yardımcısı ve Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Durdu programa bağlanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güreşe olan ilgisine dikkat çekti. 

Programa Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz da telefonla bağlandı ve Taha Akgül ile samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Akgül, taraftarlardan Sivasspor maçlarına daha fazla ilgi göstermelerini istedi. 

Programa telefonla katılan bir diğer şampiyon güreşçi Rıza Kayaalp de çok iyi bir şampiyona geçirdiklerini ve bu başarıları olimpiyata taşımak istediklerini ifade etti. 

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Güreşin tarihine ışık tutan müze
Yükleniyor lütfen bekleyiniz