Diğer Sporlar

Eski olimpiyat şampiyonu "o" anı anlattı

18 Aralık 2019 Çarşamba 22:52 - Son Güncelleme 18 Aralık 2019 Çarşamba 23:03

Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu eski güreşçi Mahmut Demir, "Zorluklar ile mücadele etme, nasıl şampiyon oldum?" konferansına konuk oldu. Demir, 25 yıl önce ABD'li rakibiyle verdiği efsane pozun detaylarını da paylaştı.

Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen ‘Başarıya Ulaşmanın Yolu, Zorluklar İle Mücadele Etme, Nasıl Şampiyon Oldum’ konulu konferans, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu eski güreşçi Mahmut Demir'in katılımıyla Suluova Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Kürkçü, Suluova MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Karavin ve öğrenciler katıldı.  Şampiyonluklara giden yolda yapılan mücadele nasıl örnek sporcu olduğunu dile getiren Demir, tecrübelerini paylaşarak önemli mesajlar verdi. Öğrencilere önlerine çıkan engellerden bıkıp pes etmemeleri tavsiyesinde bulunan Demir, “Her seferinde ben azimle hırsla bu işin üzerinde çalıştım" dedi.

25 yıl önce karşılaştığı Amerikalı rakibi şimdiki ABD Güreş Federasyonu Başkanı Bruce Baumgartner’in sırtına oturup verdiği zafer pozu dile getiren Demir, “Kazanırsam 37 yıl aradan sonra Türkiye takım halinde şampiyon olacak, ben de ferdi olarak şampiyon olacaktım. Amerikalı ile 8 dakikası 0-0 biten ihtarlarla ben öndeydim. Müsabakanın bitimine 3 saniye vardı ben Amerikalıdan puan aldım, üzerinde oturdum bu fotoğraf karesini verdik. Türk milli takımında bende şampiyon oldum. Şampiyonluk sonrası bir basın toplantısında o fotoğrafı çeken Amerikalı gazeteci bana; ’Bizim sporcunun sırtına oturdunuz, ayıp değil mi?’ diye sordu. Ben de dedim ki ‘O zaman da Cumhuriyetin 71’inci yıl dönümüydü. Haklısınız çok ayıp ettik, siz 71 yıldır Türk ve İslam aleminin sırtında oturuyorsunuz, ben üç saniye oturdum. Zorunuza mı gitti’ dedim. Tabi onlar sizler gibi beni alkışlamadılar basın toplantısı bitti” diye konuştu.

Programın ardından Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Kürkçü, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu eski güreşçi Mahmut Demir’e günün anısına fidan sertifikası takdim etti. 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Güreşte madalyalar sahiplerini buldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz