Diğer Sporlar

Fatih Erdin finalde

20 Ekim 2018 Cumartesi 19:41 - Son Güncelleme 20 Ekim 2018 Cumartesi 22:01

Dünya Güreş Şampiyonası Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de başladı. İki sporcumuz ikinci günde madalya mücadelesi verecek. Fatih Erdin altın, Soner Demirtaş ise bronz madalya için ter dökecek. Son olimpiyat şampiyonu Taha Akgül ise turnuvaya erken veda etti.

Laszlo Pap Arena'da 114 ülkeden 860 güreşçinin katıldığı şampiyonanın ilk gününde mindere çıkan 86 kiloda Fatih Erdin, birinci turda Alman rakibi Dudarov’u yendi. İkinci turda Slovak güreşçi Makoev‘i yenen Erdin, çeyrek finalde Koreli rakibi Kim’i yenerek yarı finale çıktı.

Finale çıkma mücadelesinde Rus asıllı İspanyol güreşçi Taymuraz Naskadia Friev’i kendinden emin bir güreşle 7-4 yenerek adını finale yazdırdı. Erdin pazar günü finalde Rus güreşçi ile karşılaşacak.

74 kilodaki Soner Demirtaş ilk turda Guatemalalı rakibi Rojas’ı 11-0 yendi. İkinci turdaki Slovak rakibini de geçen Demirtaş çeyrek finale yükseldi. Yarı finale kalmak için Belarus rakibini 2-0 yenen Soner Demirtaş ilk dörde kaldı. Finale kalma maçında Gürcü rakibi Avdantil Kentchadze’ye mağlup olan Demirtaş bronz madalya maçına çıkacak.

Final seansı müsabakalarında sporcularımızın madalya mücadeleleri TRTSPOR'dan canlı yayınlanacak.

Taha Akgül'den sürpriz veda

İlk günün sürprizini ise Taha Akgül ile yaşadık. 125 kiloda mindere çıkan son olimpiyat şampiyonu, Alman Nick Matuhin ve Ukraynalı Aleksandr Khotsianıvski'yi yendi. Taha, çeyrek finalde ise İranlı Parviz Hadibasmani'ye 3-2 mağlup oldu.

Rakibinin yarı finalde elenmesi ile birlikte Taha Akgül repesaj hakkını da kaybetti. Milli güreşçi Dünya şampiyonasına madalyasız veda etti

Recep TOPAL ise 61 kiloda Bulgar rakibi Vladimir Dubov'a ilk turda yenilerek elendi. 

Sıradaki Haber
Taha Akgül çeyrek finalde kaybetti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz