Diğer Sporlar

Favori pehlivanlar çeyrek finalde

25 Temmuz 2015 Cumartesi 19:27 - Son Güncelleme 25 Temmuz 2015 Cumartesi 22:36

Başpehlivanlık mücadelesinde 3. tur güreşleri yapıldı.

Edirne'de gerçekleştirilen 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ikinci gününde yapılan başpehlivanlık müsabakalarında, çeyrek finale yükselen 8 pehlivan belirlendi.

Sarayiçi Er Meydanı'ndaki başpehlivanlık müsabakalarında, ikinci turu geçen 14 güreşçi tek tek anons edilerek kura için çayıra davet edildi.

Kurada 13 numarayı çeken İsmail Balaban ile 14 numarayı çeken Serhat Balcı güreşmeden tur atlarken, kura sonucunda Abdullah Güngör ile Hüseyin İyican, Fatih Atlı ile Süleyman Aykırı, Osman Aynur ile Ekrem Yavuz, Orhan Okulu ile Şaban Yılmaz, Recep Kara ile Hamza Köseoğlu ve İbrahim Çoraman ile İsmail Koç eşleşti.

Peşrevlerinin ardından güreşe başlayan 12 pehlivandan ilk çeyrek finalist, mücadelesinin 10'uncu dakikasında rakibi İbrahim Çoraman'ı yenen İsmail Koç oldu.

- Sakat sakat güreşti, yenildi

Bir diğer eşleşmede, başpehlivanlık boyunda ilk senesindeki Hamza Köseoğlu, Recep Kara'yla güreşinde kısa süreli sakatlık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrasında güreşe devam eden Hamza Köseoğlu, kısa süre sonra Recep Kara'ya mağlup olarak elendi.

Şaban Yılmaz ile Orhan Okulu'nun müsabakası ise çekişmeli geçti. Orhan Okulu, rakibi karşısında denediği paça kazık oyunlarıyla puan alarak güreşi kazandı. Sert geçen ve kule hakemlerince her ikisi de sarı kart gören Osman Aynur ve Ekrem Yavuz'un mücadelesinde de kazanan taraf Osman Aynur oldu.

Geçen yılın başpehlivanı Fatih Atlı, Süleyman Aykırı ile yaptığı müsabakada sıkıntılı anlar geçirdi. Puanlama süresinin bitimine az bir süre kala Süleyman Aykırı'ya paçasını kaptıran Fatih Atlı, rakibinin bu güreş oyununu boşa çıkararak er meydanından galip ayrıldı. Abdullah Güngör ise rakibi Hüseyin İyican'ı puanlama süresinin bitimine az bir zaman kala yendi.

Rakiplerini yenen İsmail Koç, Recep Kara, Abdullah Güngör, Fatih Atlı, Osman Aynur, Orhan Okulu ile İsmail Balaban ve Serhat Balcı, çeyrek finale yükseldi.

Sıradaki Haber
Kırkpınar'da kıran kırana güreş
Yükleniyor lütfen bekleyiniz