Diğer Sporlar

Federasyondan Ahmet Taşçı'ya cevap

23 Temmuz 2015 Perşembe 19:07 - Son Güncelleme 23 Temmuz 2015 Perşembe 19:13

TGF Başkanı Musa Aydın, "Yönetmelik gereği 45 yaşından sonra güreşemez" dedi.

Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Musa Aydın, 2 altın kemer sahibi 57 yaşındaki Ahmet Taşçı'nın yaş sınırı sebebiyle Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde mücadele edemeyeceğini söyledi.

AA'ya açıklamalarda bulunan Aydın, 56 yaşında güreşen Kel Aliço'nun yaş rekorunu kırmaya hazırlanan Taşçı'nın, güreşemeyecek olmasına tepki göstermesine ilişkin, "Böyle bir yönetmeliğimiz yok. Bunu federasyonda yöneticilik yapmış olan Ahmet Taşçı'nın bilmesi gerekir. Yönetmelik gereği 45 yaşından sonra güreşemez" dedi.

Musa Aydın, Taşçı'nın iddia ettiği yönetmelik değişikliğinin söz konusu olmadığını, federasyon olarak bir şey değiştirmediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Yağlı Güreş Yürütme Kurulu Başkanlığı yapmış bir insan bu yönetmeliği bilmez mi? Güreşi bırakan birisi olarak Ahmet Taşçı'ya yakışan Kırkpınar'da kule hakemliği yapmaktır. Kendisi Türkiye'ye mal olmuş, 2 kemer sahibi, yağlı güreşin tartışmasız duayeni bir başpehlivanımızdır. Kendisini Kırkpınar'da hakem olmaya davet ettik. Kabul etmemiş, güreşeceğini söylemiş. Güreşten ziyade, kule başhakemliği görevinde bulunması daha uykun, daha şık olur. Ben kendisine bunu yakıştırıyorum ancak Ahmet Taşçı bunu kabul etmiyor, 'Ben güreşeceğim' diyor."

İki kemer alan pehlivana yaş sınırı koymayan bir yönetmeliklerinin bulunmadığını anlatan Aydın, kişilere özel yönetmeliğin olamayacağını, yağlı güreşte Kırkpınar'da başpehlivan olmuş kişilerin en fazla 45 yaşına kadar güreşebileceklerini belirtti.

Taşçı'ya yönetmeliğe uygun olarak gereken cevabın verileceğini kaydeden TGF Başkanı Musa Aydın, "Yetkili arkadaşlarımız, yönetmelik maddesini gerekçe göstererek, Taşçı'ya güreşemeyeceğini resmi yazı ile bildirecekler" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Fatih Atlı iddialı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz