Diğer Sporlar

Güreş şampiyonası sona erdi

15 Haziran 2014 Pazar 17:25 - Son Güncelleme 15 Haziran 2014 Pazar 17:40

Minik Erkekler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Gaziantep'te gerçekleştirilen Minik Erkekler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Türkiye Güreş Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Şahinbey Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya, 50 ilden yaklaşık 450 sporcu katıldı. Minik erkekler, 1 ve 2 kategorilerinde gerçekleştirilen şampiyona sonunda, kilolarında dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

Müsabakalar sonunda Minikler 1 kategorisinde 26 kiloda Özcan Altın, 29 kiloda Seyitcan Beytekin, 32 kiloda Ali Zor, 35 kiloda Mert İlbars, 38 kiloda Şahan Acar, 42 kiloda Hamza Alaca, 47 kiloda Serhat Kırık, 53 kiloda Yasin Kalınsazlıoğlu, 59 kiloda Serhat Er, 66 kiloda Süleyman Dur, 75 kiloda M. Tayyip Küçük ve 90 kiloda Ali Efe altın madalya kazandı.

Minikler 2. kategorisinde ise 35 kiloda Mert İlbers, 42 kiloda Hamza Alaca, 53 kiloda Samet Uçar, 66 kiloda Ali Hunç ve 85 kiloda Naim Seyyar birincilik elde etti.

Sporcuların madalyalarını Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran verdi.

Yerlikaya, yaptığı açıklamada, Türk güreşinin çok iyi noktalara geldiğini belirterek, madalya kazanan sporcuları tebrik etti.

Edirne'de yapılacak 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne de değinen Yerlikaya, şunları söyledi:

"Bu yılki güreşler sürprizlere açık. Adil, hakkaniyetli, mücadelenin daha net olduğu bir Kırkpınar olacağı düşüncesindeyim. Kurallarda bazı değişiklikler yaptık, yeni sistem getirdik. Herkes kendini gösterecek. 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, namına yakışan bir organizasyon olacak."

İl Müdürü Şiran da böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan ve "asrın güreşçisi" Hamza Yerlikaya'yı Gaziantep'te ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Sıradaki Haber
Minderin diplomat adayı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz