Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Diğer Sporlar

Güreşte "sinerji" başarıyı getirdi

09 Ağustos 2017 Çarşamba 15:51

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, son iki yılda güreşte yükselen bir başarı grafiği yakaladıklarını belirterek, "Göreve geldikten sonra çok büyük bir sinerji oluşturduk. Bu da mindere yansıdı" dedi.

Aydın, AA'ya yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden bugüne Türk güreşinin önemli bir ivme kazandığını söyledi.

Türkiye'nin, 2016 Rio Olimpiyatları'nda kazandığı 8 madalyanın 5'inin güreşte geldiğine işaret eden Aydın, milli sporcuların hemen akabinde Sırbistan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 5'i altın 9 madalya elde ederek, tarih bir başarıya imza attığını vurguladı.

Türkiye'nin, Avrupa Şampiyonaları tarihinde 1949'dan sonraki en büyük başarısına ulaştığının altını çizen Aydın, "Avrupa'ya adeta İstiklal Marşımızı ezberlettik." ifadesini kullandı.

Las Vegas'ta 2015 yılında gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'nda da 18 yıl aradan sonra 3 altın madalya kazandıklarına dikkati çeken Musa Aydın, "Göreve geldikten sonra çok büyük bir sinerji oluşturduk. Bu da mindere yansıdı. Dolayısıyla madalyalar geldi ve başarılı olduk. İnşallah bu birlik ve beraberlikle daha büyük başarılara imza atacağız." diye konuştu.

Aydın, başarıda moral ve motivasyonun önemine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herkes Türk güreşinin başarısı için elini taşın altına koyduktan sonra bizim sporcularımızın kazanamayacağı madalya yok. Hepsini kazanırlar. Çünkü bizde büyük bir yetenek var. Gerçekten sporcularımız çok yetenekliler. Biz şunu yaptık; çocuklarımızı iyi motive ettik. Bu moral ve motivasyon sporcularımızı başarıya götürdü."

"Paris'te yeni bir rekora imza atacağız"

Federasyon başkanı Aydın, 21-26 Ağustos tarihlerinde Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek Dünya Güreş Şampiyonası'nda da iddialı olduklarını söyledi.

Milli güreşçilere ve teknik ekibe güvendiğini dile getiren Aydın, "İnşallah Paris'te bu başarımız devam edecek. Ülkemizi başarıyla temsil edeceğiz. Ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşımızı okutacağımızı ve milletimizin yüzünü güldüreceğimizi düşünüyorum. İnanıyorum ki Paris'te de yeni bir rekora imza atacağız. Bizim asıl hedefimiz ise 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda başarılı olmak." değerlendirmesinde bulundu.

"Değişiklik mindere yansıyacak"

Musa Aydın, Gençlik ve Spor Bakanlığına eski Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak'ın gelmesinin güreşçileri olumlu etkileyeceğini vurguladı.

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a hizmetlerden dolayı teşekkür eden Aydın, görev değişikliğiyle ilgili şunları kaydetti:

"Yeni Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak, bizim eski federasyon başkanımız. Yani içimizden gelen biri. Mutlaka bu durum mindere yansıyacaktır diye düşünüyorum. Çünkü artık güreşçiler kendilerini daha güçlü hissedecek. Yani Bakan Bey'in güreşin içinden gelmesi çocuklarımızı, sporcularımızı daha da motive edecektir."

Etiketler: 2016 Rio Olimpiyatları2020 Tokyo OlimpiyatlarıAkif Çağatay KılıçDünya Güreş ŞampiyonasıMusa AydınTürkiye Güreş FederasyonuTürkiye Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak