Diğer Sporlar

İki güreşçimiz finalde

10 Mart 2016 Perşembe 13:51 - Son Güncelleme 10 Mart 2016 Perşembe 12:04

Letonya'da yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası devam ediyor.

Avrupa Güreş Şampiyonası'nın 3. gününde mindere çıkan Türk sporculardan erkeklerde Soner Demirtaş ve kadınlarda Yasemin Adar finale yükseldi.

Letonya'nın başkenti Riga'da süren şampiyonada erkekler serbest stil 74 kiloda Soner Demirtaş, ilk turda Zaur Makiev'i 7-0 yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Türk güreşçi çeyrek finalde Ermeni Grigor Grigoryan'ı 12-1 teknik üstünlükle, Polonyalı Piotr Sokalski'yi de yarı finalde 10-0 teknik üstünlükle mağlup ederek altın madalya maçına çıkmaya hak kazandı.

Soner, finalde Azeri Jabrayil Hasanov ile mücadele edecek.

Kadınlar 75 kiloda Yasemin Adar, ilk tur maçında Estonyalı Epp Mae'ye 10-1 üstünlük sağlayarak çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Ukraynalı Alla Cherkasova'yı 14-12 mağlup eden Türk güreşçi yarı finalde Polonyalı Daria Osocka ile eşleşti. Yarı finalde rakibini 10-0 teknik üstünlükle geçen milli sporcu finale adını yazdırdı.

Yasemin, altın madalya maçında Rus Alena Starobudtseva ile karşılaşacak.

Şampiyonanın sabah seansında mindere çıkan erkekler serbest stil 61 kiloda Münir Recep Aktaş ve kadınlar 55 kiloda Burcu Kebiç ise elendi.

Türk sporcuların final karşılaşmaları akşam seansında yapılacak.

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda program

Bu arada Avrupa Güreş Şampiyonası'nın 4. gününde (11.03.2016), erkekler serbest stilde 70 ve 125, kadınlarda ise 58 ve 69 kilolarda müsabakalar yapılacak.

Şampiyonada Türkiye'nin madalya umudu Taha Akgül 125 kiloda mücadele edecek. Erkekler 70 kiloda ise Muhammet İlkhan mindere çıkacak.

Kadınlarda ise 58 kiloda Derya Bayhan ve 69 kiloda Buse Tosun da madalya mücadelesi verecek.

Sıradaki Haber
VİDEO | Mustafa Kaya'dan gümüş madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz