Diğer Sporlar

İsmail Balaban başpehlivan!

10 Temmuz 2016 Pazar 20:06 - Son Güncelleme 10 Temmuz 2016 Pazar 17:09

Çan Belediyesi 5. Yağlı Pehlivan Güreşleri tamamlandı.

Çanakkale'nin ilçesi Çan Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde, başpehlivanlığı İsmail Balaban kazandı.

Hacılaraltı mevkisinde oluşturulan güreş sahasında gerçekleştirilen organizasyona 300'e yakın pehlivan katıldı.

Başpehlivanlık için 25 sporcunun mücadele ettiği güreşlerde İsmail Balaban ile Mehmet Yeşil Yeşil finale kaldı. Rakibini yenen İsmail Balaban, başpehlivan oldu.

Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, 5 yıl önce "Ata sporuna sahip çıkacağız" sloganıyla yola çıktıklarını söyledi.

Milli değerleri geleceğe taşıdıklarını dile getiren Kuzu, "Güreşe ben öyle bakıyorum. Milli bir değerimiz, ecdat sporumuz. Bunun gelecek nesillere aktarılması gerekiyor. Belediye başkanlığına, sadece 'yol yapar, su getirir, çöp toplar olarak bakmıyorum. Ata değerimiz olan bu sporu gelecek nesillere taşımanın bizim sorumluluğumuzda olduğunu düşünerek bu işe sahip çıktık." dedi.

Kuzu, güreşleri 10 bine yakın seyircinin izlediğini ifade ederek, "Ciddi bir teveccüh gördük. Hatta bu güreşler bölgede 'mini Kırkpınar' diye adlandırılıyor. Bu da bizleri gururlandırıyor. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz." diye konuştu.

Sıradaki Haber
Selçuk Çebi ve Rıza Kayaalp'tan altın madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz