Diğer Sporlar

Karakucak Güreşleri'nin başpehlivanı Fatih Kambur

19 Haziran 2022 Pazar 00:40 - Son Güncelleme 19 Haziran 2022 Pazar 03:22  |  Kaynak : TRT SPOR

Amasya 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yapılan Karakucak Güreşleri'nde başpehlivan Fatih Kambur oldu.

12 Haziran Şehir Stadyumu'nda yapılan Geleneksel Karakucak Güreşleri'nde yaklaşık 100 pehlivan mücadele etti.

Finalde Rıza Yıldırım'ı mağlup eden Fatih Kambur, başpehlivan oldu. Kambur, kupasını ve madalyasını Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın elinden aldı.

"Kırkpınar'da Allahım inşallah bize kürsüyü nasip eder"

Başpehlivan olan Kambur, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde kürsüye çıkmayı hedeflediğini söyledi. Fatih Kambur, şunları söyledi: 

“Kürsünün en üst basamağını istiyordum bütün arkadaşlarımız gibi. Bende zirvede olmayı istiyordum. Zorlu rakiplerimiz vardı, Recep Kara tarihi Kırkpınar Başpehlivanı, Rıza Yıldırım Avrupa Şampiyonu, Ömer Faruk Kalender Avrupa şampiyonu. Zorlu rakiplerim içinden zirvenin en üstüne çıkmak tabi ki beni onurlandırdı, gururlandırdı. Gurur verici bir şey. İnşallah seneye de gelip bu sahalarda zirvenin en üstünde olmak için mücadelemizi vereceğiz. Güzel bir organizasyon, saha güzeldi, seyirci güzeldi, her şey güzeldi. Nasip birincilik benimmiş. Gururluyum sevinçliyim. Hedefler, yakın tarihte 1-2-3 Temmuz'da Edirne Kırkpınar var. Orada da zorlu rakiplerimiz var. Tabi ki bütün sezonumuzu Edirne için çalıştık, hazırlandık. Orada da Allahım inşallah bize kürsüyü nasip eder. Orada da kürsüye basarsak çifte mutluluk olacak.” 

Karakucak Güreşleri ile ilgili değerlendirme yapan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Geleli 3. yılı doldurduk. İlk geldiğimizde Ata sporumuzu yapmayı arzu ettik ama dünyanın ve Türkiye’nin şartları buna müsait değildi. İlk bulduğumuz fırsat bu seneydi. Bu fırsatı da hemen bu organizasyonla değerlendirdik" diye konuştu.

Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir ise “Bu güreşlerimiz Cumhuriyet tarihinden beri yapıla gelen güreşler. Amasya’da Atatürk’ün gelişiyle kutladığımız 12-22 Haziran tarihleri arasında yapılan etkinlikler arasında yapılıyor. Bu sahalardan da nice olimpiyat şampiyonlarını, dünya şampiyonlarını da göreceğiz. Zaten sabahtan beri izlediğimiz güreşlerde de çok yetenekli, kabiliyetli çocuklarımız var. İnşallah önümüzdeki dönemlerde onları da uluslararası arenalarda görmeye devam ederiz” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Kadın milli güreşçilerden 7 madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz