Diğer Sporlar

Kayaalp: Tek hedefim olimpiyat şampiyonluğu

19 Ocak 2021 Salı 17:46 - Son Güncelleme 19 Ocak 2021 Salı 17:57  |  Kaynak : TRT SPOR

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, TRT SPOR’a özel açıklamalarda bulundu. Gümüş ve bronz olimpiyat madalyaları bulunan Dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçi, "Tek hedefim olimpiyat şampiyonluğu" dedi.

Rıza Kayaalp TRT SPOR’A özel açıklamalarda bulundu. Başarılı güreşçi, 4 kez Dünya, 9 kez Avrupa, 2 kez de Akdeniz Oyunları şampiyonluğu yaşadı.

Bu yıl düzenlenecek Tokyo 2020'nin son olimpiyatı olabileceğini aktaran Kayaalp, "Yeni bir sezona başladık ve hazırlıklarımız devam ediyor. Milli takım kamplarımız başladı. Önümüzde büyük hedefler olarak olimpiyatlar var. Geçen sene ertelenmişti 2021‘e. İnşallah bu sene yapılır. Yapılmasını da çok istiyorum. Çünkü artık son olimpiyatım olabilir" dedi.

Milli güreşçi şampiyonluk için yeni sezonda çalışmalarına devam ettiğini kaydederek, şunları kaydetti

"Bir çok şampiyonluğum var. Bunun yanına da bir olimpiyat şampiyonluğunu eklemeyi çok istiyorum. Hem ülkem adına hem kendi adıma... Bunun için de çalışmalarıma devam ediyorum. İnşallah bu koronavirüs salgınından kurtuluruz. Bu olimpiyatların bir daha ertelenme gibi bir durum olmayacağını umut ediyorum."

Kayaalp, bu sene kariyerinin tek eksik başarısı olan olimpiyat şampiyonluğunu hedefliyor.

Milli güreşçi, "İnşallah bir daha ertelenmez ve olimpiyatlara güçlü bir şekilde katılıp ülkemi en iyi şekilde temsil ederim. Alamadığım tek altın madalya olan kariyerimde tek eksik olan o altın madalyayı da ülkeme kazandırmış olurum" ifadelerini kullandı.

Kayaalp Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 130 kiloda ülkemizi temsil edecek.  

Sıradaki Haber
Grekoromen Güreş Milli Takımı, Hırvatistan'da da şampiyon
Yükleniyor lütfen bekleyiniz